Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η CHRISTINE LAGARDE ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ,
ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΟΙΝΗ !!!

H Christine Lagarde έκλαψε στο δικαστήριο δηλώνοντας αθώα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το γαλλικό δικαστήριο, την έκρινε ένοχη.
Οι κατηγορίες ήταν πως, ως υπουργός (μαζί με τον Sarkozy που ήδη καταδικάστηκε), διευκόλυνε τον Bernard Tapie στην πώληση της Adidas στην τράπεζα Credit Lyonnais, και ενώ υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα σχετικά με το τίμημα και την αξία των μετοχών κλπ. Δηλαδή διέθεσε στον Tapie περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ των Γάλλων φορολογουμένων. Χρήματα που η έρευνα έδειξε ότι μεταξύ άλλων, στήριξαν τον προεκλογικό αγώνα του Sarkozy.

Το μοναδικό εδώ είναι ότι, ενώ το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, δεν της επέβαλλε καμία ποινή, λόγω της προσωπικότητος της !!!

Ενημερωτικά, η Christine Lagarde είναι πρώην υπουργός Εμπορίου, πρώην υπουργός Αγροτικής πολιτικής και Αλιείας, πρώην υπουργός Οικονομιών και βιομηχανίας. Επίσης η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του ΔΝΤ και η πρώτη γυναίκα επικεφαλής μιας από τις ισχυρότερες και μεγαλύτερες, διεθνείς νομικές εταιρίες των ΗΠΑ της Baker & McKenzie. Τον Νοέμβριο του 2009 οι Financial Times την είχαν κατατάξει ως την νο1 υπουργό οικονομικών της Ευρωζώνης. Προφανώς τα γαλλικά δικαστήρια δεν συμφώνησαν με την εκτίμηση των Financial Times και παίρνουμε έτσι μια γεύση από το πόσο κατευθυνόμενα ή άσχετα μπορεί να είναι όλα αυτά τα «μέσα ενημέρωσης».

Όσο λοιπόν για το είδος της προσωπικότητος που έχει ένας ή μία επικεφαλής του διαβόητου IMF, να σημειώσουμε εδώ ότι, ο προκάτοχος της Lagarde , ο Dominique Strauss-Kahn παραιτήθηκε μετά από μηνύσεις για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ο προκάτοχος του Strauss-Kahn, ο Ισπανός Rodrigo Rato, δικάζεται στην Ισπανία για καταχρήσεις την εποχή που διοικούσε την τράπεζα «Spanish lender Bankia».

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι, τα ίδια δικαστήρια για το ίδιο θέμα, δεν θεώρησαν ότι ο τέως Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Sarkozy, είχε το ίδιο «κύρος χαρακτήρα» και του επέβαλε ποινή κράτησης.

Νομίζω ότι η απόφαση των Γάλλων δικαστών, δημιουργεί ένα νομικό προηγούμενο, για όλους όσοι θα βρεθούν σε δίκη για δάνεια που δεν μπορούν να πληρώσουν, για επιχειρηματικές διαφορές και για διασπάθιση χρημάτων και απιστία. Μπορούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να καταδικαστούν μεν, αλλά να μην τους επιβληθεί ποινή, αφού πείσουν το δικαστήριο για την εξαίρετη προσωπικότητα τους.

Βέβαια, το να είσαι επικεφαλής της ισχυρότερης συμμορίας τοκογλυφταράδων του πλανήτη, ίσως και να παίζει ρόλο στην απόφαση κάποιου δικαστή για το ακέραιο του χαρακτήρος σου…

Η Christine Lagarde είναι γνωστή στην Ελλάδα, για την εξαιρετικά σκληρή στάση που έχει κρατήσει απέναντι στους Έλληνες για την κακοδιαχείριση των οικονομικών της χώρας.
Το να καταδικάζεται τώρα η ίδια, για κακοδιαχείριση των οικονομικών της χώρας της, είναι μια γλυκιά εκδίκηση όλων ημών που δεν διαχειριστήκαμε ποτέ κρατικά κεφάλαια, αλλά πληρώνουμε τον λογαριασμό…

Κρίτωνας 

   

Μοιραστείτε το στο Twitter !


" Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα "  Ναπολέων


2021 copyright istos.net.gr