Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

O TRUMP ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ «ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ»

Επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξε ένας από τους αντισυμβατικότερους Προέδρους των ΗΠΑ, ο Donald Trump, δεν έχει ακολουθήσει τον δρόμο των άλλων Προέδρων που έχασαν εκλογές, δηλαδή δεν έχει αποσυρθεί. Αναδεικνύει τον εαυτό του ως τον ισχυρό άνδρα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και σχεδόν τρείς μήνες μετά την ήττα του στις εκλογές, παρεμβαίνει πολιτικά και εξετάζει συνεχώς, αιτήματα υποψηφίων των ενδιάμεσων εκλογών του 2022 που ζητούν τη στήριξή του.

Ο Trump, κάνει επαφές με τους υποψηφίους για την Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία και αποδέχεται να στηρίξει, όποιον κρίνει ικανό και συμφωνεί να υποστηρίξει τον Trump και την ατζέντα του.

Πρόσφατα, σε ένα μεγάλο δείπνο της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Φλόριντα, έκανε αρχηγική εμφάνιση και στην ομιλία του, αφού δήλωσε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το «μέλλον του ρεπουμπλικανικού κόμματος» τόνισε ότι:
«Στέκομαι ενώπιον σας σήμερα το βράδυ γεμάτος πεποίθηση ότι το 2022 θα κερδίσουμε πίσω τον (έλεγχο) της Βουλής (των Αντιπροσώπων) και θα ανακτήσουμε τον (έλεγχο) της Γερουσίας. Και μετά το 2024, ένας Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόκειται να κερδίσει τον Λευκό Οίκο».

Επίσης δεν παρέλειψε να επικρίνει -για μία ακόμη φορά δημοσίως- τον επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας της Γερουσίας, Mitch McConnell και τον τέως αντιπρόεδρο Michael Pence, επειδή απέσυραν την υποστήριξή τους στον Trump πολύ γρήγορα κατά την δική του εκτίμηση, αποδεχόμενοι την ήττα στις εκλογές, μια ήττα που ο Trump ακόμη δεν πιστεύει ότι ήταν νόμιμη.
Οι επικρίσεις του αυτές, όπως λένε διάφοροι αναλυτές, δείχνουν ότι δεν φοβάται την εσωτερική αντιπολίτευση στο ρεπουμπλικανικό κόμμα και ότι ακόμη, έχει τα ηνία.
Αναφορικά με το αν θα θελήσει να είναι ξανά υποψήφιος, έχει δηλώσει ότι θα περιμένει μέχρι τις (ενδιάμεσες) εκλογές του Νοεμβρίου 2022.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν έχει σταματήσει και δεν δείχνει τέτοιες διαθέσεις, να επεμβαίνει πολιτικά, να κατηγορεί τον Biden σε κάθε ευκαιρία και να προετοιμάζει την επάνοδό του.

Είναι αλήθεια ότι έχει υποστεί πάρα πολύ σκληρή κριτική για την Προεδρία του, τον έχουν κατηγορήσει για ημίτρελο, λαϊκιστή, ακροδεξιό και ρατσιστή.
Πάντως στις τελευταίες εκλογές, πήρε τους περισσότερους ψήφους που έχει πάρει ποτέ Πρόεδρος που έχασε και πέτυχε εκλογικά κέρδη ανάμεσα σε παραδοσιακά Δημοκρατικούς ψηφοφόρους όπως Ισπανόφωνους και Αφροαμερικανούς.

Ο Trump, όπως είπε και στην ομιλία του, θεωρεί «ότι το κλειδί για νίκες στις εκλογές του 2022 είναι να στηριχθούν σε αυτά τα εκλογικά κέρδη και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα πετύχει και θα αναπτυχθεί στο μέλλον αποδεχόμενο το πεπρωμένο του ως πρωταθλητής των Αμερικανών της εργατικής τάξης».

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Άγγλος πολιτικός Nigel Farage, που ακολούθησε όλη την καμπάνια Trump υποστηρίζοντας ανοικτά τον τέως πρόεδρο, όταν έδωσε συνέντευξη πριν επιστρέψει στην Βρετανία είχε πει: «η μάχη χάθηκε αλλά ο πόλεμος όχι, αυτός ο πολύ καλός Πρόεδρος είναι εδώ, είναι δυνατός και δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα».

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση του Biden, θα έχει μια πολύ δυναμική αντιπολίτευση από το επιτελείο του τέως Προέδρου. 


   

Μοιραστείτε το στο Twitter !


" Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα "  Ναπολέων


2021 copyright istos.net.gr