Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ
Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Εν προοιμίω πρέπει να τονίσουμε ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής δεν είναι ιδεολογικό, αν και τείνει να γίνει με τις παρεμβάσεις σε παγκόσμιο πολιτικό επίπεδο του World Economic Forum και της περιβόητης Λέσχης Bilderberg, καθώς μια συνωμοτική θεωρία για την κλιματική αλλαγή ή μεταβολή δεν μπορεί να γίνει πιστευτή εάν δεν της χορηγήσουμε ιδεολογικό περίβλημα και μερικά σχολιαρόπαιδα τύπου Greta Thunberg που διαδηλώνουν. Η κλιματική αλλαγή ή μεταβολή είναι μεν ένα αναμφισβήτητο γεγονός, όμως αυτή η αλλαγή δεν οφείλεται στην ανθρώπινη παρέμβαση.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) που ιδρύθηκε και έχει ως εκτελεστικό πρόεδρο τον Klaus Schwab προωθεί το τελευταίο διάστημα συστηματικά την «Μεγάλη Επαναφορά» (Great Reset) της παγκόσμιας οικονομίας, η επαναφορά αυτή σύμφωνα με το WEF, αλλά και τους παγκοσμιοποιητές της Λέσχης Bilderberg θα πρέπει να έχει ως κινητήρια δύναμη κυρίως την μείωση των ανθρωπογενών εκπομπών CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) στο μηδέν έως το έτος 2050. Το γραφειοκρατικό κατεστημένο της ΕΕ θέλει να ηγηθεί αυτού του «αγώνα» με ένα φιλόδοξο σχέδιο για την μείωση των εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030 και την πρώτη «κλιματικά ουδέτερη» ήπειρο έως το 2050. Τα ΜΜΕ πιστά σε αυτό τον αγώνα χτυπούν τα τύμπανα του ολέθρου, θέλοντας να πείσουν ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ότι η επιβίωση του εξαρτάται από την μείωση των «CO2-ρύπων».

Σύμφωνα λοιπόν με τους παγκοσμιοποιητές του WEF, της Λέσχης Bilderberg, της ΕΕ, της UN-Agenda 2030 και πολλών άλλων «ευαγών» ιδρυμάτων, ο πλανήτης κινδυνεύει από το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προκαλεί την υπερθέρμανση και την κλιματική αλλαγή. Είναι όμως έτσι;

Μελέτη των ερευνητών V.V. Zharkova, S.J. Shepherd, S.I. Zharkov και E. Popova των Πανεπιστημίων Northumbria, Bradford, Hull και Moscow με τίτλο «Oscillations of the Βaseline of Solar Magnetic Field and Solar Irradiance on a Millennial Timescale» που βασίστηκε στο κλιματικό μοντέλο της ηλιακής δραστηριότητας, τον μαγνητισμό και τους τροχιακούς κύκλους του ήλιου αποδεικνύει ότι η παρατηρούμενη κλιματική αλλαγή δεν οφείλεται στο διοξείδιο του άνθρακα και άρα στην δραστηριότητα του ανθρώπου πάνω στην γη.
Μια άλλη μελέτη με τίτλο «Oregon Petition» την οποία προσυπογράφουν 10.000 διακεκριμένοι επιστήμονες των ΗΠΑ και άλλων χωρών αντικρούει, αμφισβητεί τις θέσεις του «Πρωτοκόλλου Κιότο» στο οποίο βασίστηκε η «Συμφωνία των Παρισίων» για την κλιματική αλλαγή.
Στον επιστημονικό πυρήνα της «Αναφοράς Όρεγκον» εκτιμάται ότι το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο (CH4) και άλλα λεγόμενα αέρια του θερμοκηπίου ουδόλως προκαλούν την αλλαγή του κλίματος στον πλανήτη και δεν οδηγούν σε καταστροφική υπερθέρμανση της γήινης ατμόσφαιρας. Επίσης διατείνονται οι επιστήμονες στην «Oregon Petition» ότι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μπορεί να έχει θετική επίδραση στην πανίδα και χλωρίδα της γης. Πρόσφατες δορυφορικές εικόνες αποδεικνύουν ότι η γη βρίσκεται σε μια φάση αύξησης της βιομάζας, κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται στην αύξηση της περιεκτικότητας του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Πολλοί πολίτες ανησυχούν για το λιώσιμο των πάγων που παρατηρείται στην περιοχή του βόρειου πόλου της γης, καθώς τα τηλεοπτικά μέσα συχνά δείχνουν εικόνες που προκαλούν δέος αφού συνοδεύονται από καταστροφολογικά σενάρια. Όμως κανένα μέσο ενημέρωσης δεν αναφέρει ότι οι πάγοι στον νότιο πόλο (Ανταρκτική Θάλασσα) επεκτείνονται και έχουν φτάσει σύμφωνα με τις αξιολογήσεις της NASA στην μέγιστη τους αύξηση από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις το 1987.
Γεγονός είναι ότι ουδείς σήμερα δύναται να εξηγήσει με απόλυτη επιστημονική ακρίβεια τα αίτια της μείωσης ή αύξησης των πάγων στους πόλους της γης. Από την άλλη πλευρά το λιώσιμο των παγετώνων δεν προσδιορίζει απαραίτητα μια δραματική αλλαγή στο κλίμα, καθώς τέτοια φαινόμενα έχουν σημειωθεί πολλές φορές στις περιόδους της γήινης ζωής, φαινόμενα που είχαν αναστρέψιμη φορά. Οι κλιματικές αλλαγές στην γη, όπως η αρχή και το τέλος της εποχής των παγετώνων, επηρεάζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ηλιακή δραστηριότητα, κάτι που δεν περιλαμβάνεται στις αναλύσεις και τα δεδομένα των υποστηρικτών του «Πρωτοκόλλου του Κιότο» και της «Συμφωνίας των Παρισίων» για την κλιματική αλλαγή, καθώς και από τους αυτόκλητους υπερασπιστές του κλίματος.

Η εκστρατεία «Μείωση της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη» που εκπορεύεται από γνωστά κέντρα παγκοσμιοποιητών όπως το WEF έχει ως στόχο να αποκρύψει την πραγματική πρόθεση, ήτοι την καθιέρωση μιας νέας ολοκληρωτικής παγκόσμιας οικονομικής τάξης. Σύμφωνα με αυτούς τους συνωμότες ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφύγουμε την καύση υδρογονανθράκων και να χρησιμοποιούμε μόνο εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος ή ο άνεμος, είναι ο ισχυρισμός ότι το CO2 είναι ένα αέριο του θερμοκηπίου που εισέρχεται με κάποιο τρόπο στην ατμόσφαιρα και σχηματίζει ένα είδος κουβέρτας κάτω από το οποίο η γη θερμαίνεται όλο και περισσότερο, δηλαδή προκαλεί υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αποσιωπάται όμως το γεγονός ότι οι εκπομπές CO2 από αυτοκίνητα, σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα ή άλλους «ρυπογόνους» παράγοντες δεν μπορούν να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα της ατμόσφαιρας της Γης. Το CO2 επίσης δεν αποτελείται από σωματίδια αιθάλης. Είναι ένα αόρατο, άοσμο αέριο που χρησιμοποιείται για τη φωτοσύνθεση (βλ. https://de.wikipedia.org/wiki/Photosynthese) από φυτά και εκπνέετε συνεχώς από ζώα και ανθρώπους. Το CO2 έχει μοριακή μάζα (βλ. https://www.chemie-schule.de/KnowHow/Molek%C3%BCl μάζα) λίγο πάνω από 44, ενώ ο αέρας που αποτελείται κυρίως από οξυγόνο και άζωτο έχει μοριακή μάζα μόνο 29.
Συνεπώς, το ειδικό βάρος του CO2 είναι περίπου 1,5 φορές υψηλότερο από εκείνο του αέρα.
Ως εκ τούτου, οι εκπομπές CO2 από οχήματα ή σταθμούς παραγωγής ενέργειας μπορούν να φτάσουν μόνο περίπου 20 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης και όχι σε υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας της γης (βλ. https:// de.wikipedia.org/wiki/Erdatmosph%C3%A4re) και ως εκ τούτου, το CO2 δεν είναι μία από τις αιτίες του φαινομένου του θερμοκηπίου (βλ. https://wiki.bildungsserver.de/klima-wandel/index.php/Treibhauseffekt).

Γεγονός είναι επίσης ότι ουδείς μπορεί να διατυπώσει επιστημονικά μια πρόγνωση για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αφού δεν υφίσταται καμία άμεση συσχέτιση μεταξύ της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και της θερμοκρασίας της γης.
Σε γεωτρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον πυρήνα του παγετώνα της Γροιλανδίας συσχετίσθηκαν η θερμοκρασία της γης με τα δεδομένα του διοξειδίου του άνθρακα για τα τελευταία 11.000 χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν ότι η καμπύλη του διοξειδίου του άνθρακα ουδόλως μπορεί να συσχετισθεί με την καμπύλη της θερμοκρασίας του πλανήτη μας. Μη αμφισβητήσιμο είναι ότι κατά την «μινωική περίοδο» πριν από 3.500 χρόνια η θερμοκρασία της γης ήταν κατά μέσο όρο 4 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από την σημερινή, ενώ κατά την «ρωμαϊκή περίοδο» πριν από 2.000 χρόνια η θερμοκρασία ήταν κατά 3 βαθμούς υψηλότερη από τον σημερινό μέσο όρο.
Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτές τις περιόδους ο παράγοντας διοξείδιο του άνθρακα και η συναυτουργία της «βιομηχανικής επανάστασης» ή του ανθρώπινου παράγοντα δεν υπήρχε και άρα δεν θα μπορούσε να επηρεάσει την άνοδο της θερμοκρασίας.
Άξιον παρατήρησης είναι επίσης ότι οι ετήσιες εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα επηρεάζονται κατά 3,5% από την δραστηριότητα των ανθρώπων, ενώ το υπόλοιπο 96,5% επηρεάζεται από την φυσιολογική κυκλοφορία της γήινης βιομάζας. Άξιον μνημόνευσης είναι επίσης ότι τα πάνω από 500 ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη μας παράγουν 30 φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ’ ότι όλες οι ανθρώπινες παρεμβάσεις. Η περιεκτικότητα του διοξειδίου στην ατμόσφαιρα είναι 0,04%, δηλαδή ο άνθρωπος επηρεάζει το 3,5% του 0,04% της ατμόσφαιρας της γης. Η πιθανότερη αιτία λοιπόν της αύξησης της θερμοκρασίας της γης οφείλεται στην ηλιακή δραστηριότητα, ο ήλιος και τα κοσμικά σωματίδια που εκπέμπει έχει άμεση σχέση με την αύξηση ή μείωση του μέσου όρου της θερμοκρασίας στον πλανήτη μας.

H «απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη» είναι απλά ένα τέχνασμα για να δικαιολογηθούν οι περιορισμοί που θα επιβληθούν στην ανθρωπότητα και που θα πραγματοποιηθούν μέσω της «Μεγάλης Επαναφοράς» και της «Μείωσης των Εκπομπών CO2 στο Μηδέν». Πρέπει επίσης να εκτιμηθεί ότι η προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας για την μείωση του CO2 αποκρύπτουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Το εμπόριο με τίτλους αξιόχαρτων ή παραγώγων CO2 των τραπεζών Goldman Sachs και Black Rock αποφέρει τεράστια κέρδη στα παγκόσμια τοκογλυφικά συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιτροπή κλίματος του ΟΗΕ IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) χρηματοδοτείται από το Rockefeller Brothers Fund.

Δεν είναι περίεργο που η επιδημία του κορωναϊού έχει δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες για την επιβολή της «Μεγάλης Επαναφοράς», της «Ατζέντας του ΟΗΕ για το 2030» και τη «Μείωση του CO2»;
Γ. ΛιναρδήςΜοιραστείτε το στο Twitter !


"Αν κάποιος μάθει καλά Ελληνικά, μπορεί να βρει σχεδόν ολόκληρη την ποίηση στον Όμηρο" Ezra Pound


2021 copyright istos.net.gr