Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Θα αποφασισθεί η νέα πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο;
Σήμερα η συνάντηση Viktor Orbán, Matteo Salvini και Mateusz Morawiecki

Στην Βουδαπέστη, θα λάβει χώρα σήμερα, η συνάντηση των «ανταρτών» ή τουλάχιστον των «κακών παιδιών» της Ε.Ε.
Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και επικεφαλής του κόμματος Fidesz, ο Πολωνός ομόλογός του, επικεφαλής του κόμματος PiS και ο επικεφαλής της Lega, θα συναντηθούν για να συζητήσουν την επερχόμενη συνεργασία τους στην Ευρωβουλή.

Οι δηλώσεις του Salvini για την τριμερή συνάντηση είναι αποκαλυπτικές για το τι πρόκειται να γίνει:

“Η Ευρώπη θα είναι διαφορετική μετά τον Covid-19 και έχουμε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε την ταυτότητα της. Η ΕΕ πρέπει να βρει την ψυχή της, τη ραχοκοκαλιά της, την αποστολή της. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες 500.000.000 Ευρωπαίων εάν είναι απλώς ένα επιχειρηματικό μπλοκ. Η Lega, το Fidesz και το PiS της Πολωνίας μοιράζονται κοινές ευρωπαϊκές αξίες. Στην Βουδαπέστη θα συζητήσουμε το όραμα για μια μελλοντική Ευρώπη η οποία θα βασίζεται στην εργασία, την ευημερία, την ασφάλεια, την ταυτότητα, την οικογένεια και την παιδεία.
Δεν πρόκειται απλά να σχηματίσουμε κοινή κομματική ομάδα. Θα παρουσιάσουμε έναν κοινό χάρτη με κοινές αξίες και στόχους".

Υπενθυμίζουμε πως, ο Orbán πρόσφατα απέσυρε το κόμμα του από το Ε.Λ.Κ. κατηγορώντας το για προσέγγιση με την αριστερά. Η Lega είναι ενταγμένη στην πολιτική ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία» ενώ το PiS είναι μέλος των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, θέλουν το επόμενο βήμα να είναι η προσέγγιση περισσοτέρων μελών ώστε να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική ομάδα στην Ευρωβουλή, η οποία αν απορροφήσει επιτυχώς τις άλλες δύο και συνταχθεί μαζί της και η Le Pen, θα γίνει η δεύτερη ισχυρότερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου με συνολικό αριθμό βουλευτών, τους 151.

Μια τέτοια κίνηση, θα έχει ηχηρή φωνή και προοπτικές στις επόμενες Ευρωβουλευτικές εκλογές του 2024 και ισχυρότατο αντίκτυπο τοπικά στις χώρες, με ευθύ αποτέλεσμα για την Ε.Ε. και την πολιτική της.

Ίσως αν η συνεργασία πετύχει, να δούμε μια πραγματική προσπάθεια για την Ευρώπη των λαών αντί των τραπεζών. Αναμένουμε.


Μοιραστείτε το στο Twitter !


" Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα "  Ναπολέων


2021 copyright istos.net.gr