Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΘΡΥΑΛΛΙΔΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται πολιτικά και στρατιωτικά, το Κίεβο απειλεί ανοικτά με εισβολή τις de facto αποσχισθείσες ρωσόφωνες επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Όλα δείχνουν μια επικείμενη ουκρανική επίθεση, το τελευταίο διάστημα οι αποστολές όπλων από τις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, η κυβέρνηση Μπάιντεν παίζει με την φωτιά θέλοντας να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως αναλώσιμη θρυαλλίδα στον πόλεμο που προετοιμάζει εναντίον της Ρωσίας.

Στην ψυχολογία υπάρχει η έννοια της «προβολής» όταν ένα άτομο προβάλλει τους φόβους του, τις επιθυμίες του και τις προθέσεις του από τον εαυτό του στους άλλους και έτσι αποδίδει πραγματικά σε έναν άλλο αυτό που έχει στην σκέψη του. Οι ΗΠΑ σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας κατηγορούν το τελευταίο διάστημα μανιωδώς την Ρωσία για «επιθετικότητα», την ίδια στιγμή που οι ίδιες προετοιμάζονται για πόλεμο και θέλουν με την ρητορική τους να παρασύρουν σε αυτό το μονοπάτι απελπισίας και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως θρυαλλίδα, αν και το μέγεθος του επικείμενου πολέμου δεν είναι ακόμα σαφές.
Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα ελέγξουν την κλίμακα της στρατιωτικής σύγκρουσης όπως σε παλαιότερες εποχές ούτως ώστε να μην επηρεαστεί το έδαφος τους και προσδοκούν ότι ο πόλεμος, ως συνήθως, θα αποφέρει οφέλη στο αμερικανοσιωνιστικό κατεστημένο. Αυτό συνέβη στους δυο παγκόσμιους πολέμους, όταν οι ΗΠΑ κολύμπησαν στον πλούτο και η Ευρώπη στο αίμα.

Στις μέρες μας φαίνεται ότι οι ΗΠΑ θέλουν να επαναλάβουν την ιστορία των δυο μεγάλων πολέμων, τα φαινόμενα αυτό υποδεικνύουν. Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Χοσέπ Μπορέλ πρόσφατα δήλωσε ότι «η Ρωσία είναι ένας επικίνδυνος γείτονας», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε ότι «το ΝΑΤΟ θα λάβει αποφασιστικά μέτρα ενάντια στην Ρωσική επιθετικότητα, ενάντια σε ενέργειες που υπονομεύουν τις συμμαχίες μας». Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα προπαγάνδας λέγοντας ότι «παρά τις πολυετείς πιέσεις και τις προσπάθειες για συμμετοχή της Ρωσίας σε εποικοδομητικό διάλογο, η Ρωσία ενισχύει το πρότυπο της κατασταλτικής συμπεριφοράς της εντός της χώρας και την επιθετική συμπεριφορά της εκτός των συνόρων της. Τα κράτη του ΝΑΤΟ έχουν επισημάνει την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα της Ρωσίας, τις προσπάθειές της να επηρεάσει τις εκλογές, τις κυβερνοεπιθέσεις και τη χρήση χημικών όπλων εναντίον πολιτικών αντιπάλων τόσο εντός όσο και εκτός Ρωσίας».

Στην συνέχεια ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε σε ακρόαση του Κογκρέσου ότι «ο κύριος στόχος των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσική Ομοσπονδία στον τομέα της ασφάλειας θα πρέπει να είναι να αποτρέψει τη Ρωσία από το να αναλάβει δράση ενάντια στα ζωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των συμμάχων μας από τη στρατιωτική επίθεση». Ο αρχιστράτηγος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη Τοντ Ουόλτερς ανέφερε σε συνέντευξη του ότι «η Ρωσία διαπράττει κακόβουλες πράξεις με στόχο την αποσταθεροποίηση ολόκληρου του κόσμου, πολλές από αυτές τις ενέργειες διαπράττονται στην Ευρώπη. Η Ρωσία εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την ίδια την ύπαρξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων συμμάχων μας».

Για να το πούμε απλά. Οι λέξεις που προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για πόλεμο, δεν είναι απλώς λόγια, θα επακολουθήσουν πράξεις.
Η Κίνα αντιμετωπίζει περίπου το ίδιο πρόβλημα με τη Ρωσία. Οι κατηγορίες κατά του Πεκίνου για επιθετικότητα ακολουθούνται από αυξημένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ πλησίον των συνόρων της Κίνας. Εκτός από τις σχεδόν μόνιμες στρατιωτικές ασκήσεις στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, οι ΗΠΑ αποφάσισαν την ανάπτυξη βάσεων πυραυλικών συστημάτων στα νησιά συμμαχικών χωρών που βρίσκονται κοντά στην ηπειρωτική Κίνα. Ο προϋπολογισμός του έργου που ανέρχεται στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια ήδη έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο προς έγκριση.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο αμυντικός προϋπολογισμός του ΝΑΤΟ είναι 23 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό της «επιθετικής» Ρωσίας και ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ 17 φορές μεγαλύτερος αυτού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αν αυτοί οι αριθμοί δεν προετοιμάζουν τον πόλεμο, τότε τι άλλο κάνουν.
Οι ΗΠΑ μετά από μια ανάπαυλα της περιόδου Τραμπ ξιφουλκούν εναντίον της Ρωσίας στην Ευρώπη, με την προσδοκία να την περιορίσουν γεωπολιτικά ακόμη και με πόλεμο.

Χρησιμοποιούν ως θρυαλλίδα πολέμου την Ουκρανία και θέλουν να καταστήσουν την Ρωσία υπόλογη για την ιμπεριαλιστική τους επιθετικότητα. Η Ουκρανία είναι αναλώσιμη όπως και το αίμα των Ευρωπαίων, αρκεί να πλουτίσουν τα ταμεία της αμερικανοσιωνιστικής νομενκλατούρας.
Γ. Λιναρδής
Μοιραστείτε το στο Twitter !


"Αν κάποιος μάθει καλά Ελληνικά, μπορεί να βρει σχεδόν ολόκληρη την ποίηση στον Όμηρο" Ezra Pound


2021 copyright istos.net.gr