Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ

Η πρώτη σημαντική Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν, χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια επιβεβαίωσης της δέσμευσης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ μετά την ολοσχερή κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων και του προκατόχου του Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ όχι μόνο είχε χλευάσει το ΝΑΤΟ ως «παρωχημένη συμμαχία», αλλά είχε απειλήσει τις ευρωπαϊκές δυνάμεις με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε εμπορικούς δασμούς και αύξηση των εισφορών τους στην Συμμαχία.
Στην Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την 24η Μαρτίου με την συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, τονίσθηκε «η ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ στην Συμμαχία» και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναζωογόνηση του ΝΑΤΟ ούτως ώστε «να είναι ισχυρό και αποτελεσματικό ενάντια στις απειλές του σήμερα όσο ήταν στο παρελθόν».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ στην εναρκτήρια ομιλία του στην Σύνοδο υπογράμμισε ότι «το μήνυμα της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι η ενδυνάμωση του ΝΑΤΟ, καθώς αντιμετωπίζουμε τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες της Ρωσίας με την αυξανόμενη απειλή πυραύλων, τις κυβερνοεπιθέσεις από Ρωσία και Κίνα, τις ανατρεπτικές τεχνολογίες και την άνοδο της Κίνας και τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια».
(Ειρήσθω εν παρόδω η προπαγάνδα περί κλιματικής αλλαγής είναι βασικό συστατικό της αμερικανοσιωνιστικής ατζέντας για να προωθηθούν δυναμικά οι εναλλακτικές μορφές καυσίμων και ενέργειας που αποκρύπτουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Το εμπόριο με τίτλους αξιόχαρτων ή παραγώγων CO2 των τραπεζών «Goldman Sachs» και «Black Rock» αποφέρει τεράστια κέρδη και δεν είναι τυχαίο ότι η επιτροπή κλίματος του Ηνωμένων Εθνών «Intergovernmental Panel on Climate Change» χρηματοδοτείται από το «Rockefeller Brothers Fund»).

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι «επίκειται μια σημαντική αύξηση της κοινής χρηματοδότησης για την υποστήριξη της αποτροπής και της άμυνας της Συμμαχίας». Ο ισχυρισμός ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την αποτροπή, τουτέστιν τις πολιτικές για την αποθάρρυνση της χρήσης πυρηνικών όπλων, είναι σκέτη απάτη. Τα μέλη της Συμμαχίας με επικεφαλής τις ΗΠΑ έχουν καταργήσει μονομερώς πολλαπλές συνθήκες ελέγχου όπλων, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης κατά βαλλιστικών πυραύλων το 2001 (Anti-Ballistic Missile Treaty) και της συνθήκης πυρηνικών όπλων μέσου βεληνεκούς το 2018 (Intermediate Range Nuclear Forces Treaty), με στόχο να κλιμακωθεί η πίεση κατά της Ρωσίας και Κίνας.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε επίσης ότι «η πρόκληση είναι ότι βλέπουμε τόσο την Ρωσία, όσο και την Κίνα, να εφαρμόζουν ουσιαστικό εκσυγχρονισμό των πυρηνικών τους οπλοστασίων και των πυρηνικών οπλικών τους συστημάτων. Ειδικότερα η απόφαση της Ρωσίας να κατασκευάσει κινητούς εκτοξευτές πυρηνικών πυραύλων αποσκοπεί να καταστήσει πιο δύσκολο για το ΝΑΤΟ να τους καταστρέψει σε μια πρώτη επίθεση (first strike).
Οι κινητοί εκτοξευτές μειώνουν τον χρόνο προειδοποίησης μετά την εκτόξευση, είναι δύσκολο να εντοπιστούν και μειώνουν το όριο για οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων σε πιθανή σύγκρουση».

Ο Στόλτενμπεργκ με αυτή την δήλωση ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι επειδή είναι δυσκολότερο για το ΝΑΤΟ να εντοπίσει και να καταστρέψει ρωσικές ή κινεζικές δυνάμεις, μπορεί να στραφεί ταχύτερα στην χρήση πυρηνικών όπλων για να προσπαθήσει να καταστρέψει όπλα που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσίας ή της Κίνας.
Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ της 24ης Μαρτίου για μια ακόμη φορά εκθέτει την βάρβαρη συμπεριφορά των δυνάμεων του. Αντιμετωπίζοντας την πανωλεθρία των ατελείωτων πολέμων σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή από τον πόλεμο του Κόλπου το 1991 και εντεύθεν και την διάβρωση του οικονομικό-στρατιωτικού του ειδικού βάρους, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί πολιτικές για να εξασφαλίσει την ευημερία του αμερικανοσιωνιστικού ιμπεριαλισμού. Τώρα που εκατομμύρια ανθρώπων έχουν θυσιαστεί σε επιθετικούς πολέμους, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εντείνουν τις προσπάθειες για να εκφοβίσουν τους μεγάλους αντιπάλους τους.

Η ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ είναι απότοκος της χρεωκοπίας του ως αμυντικής συμμαχίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Το πολεμικό αυτό τέρας της τελευταίας τριακονταετίας πρέπει να διαλυθεί και να εξαφανιστεί, όπως εξαφανίστηκε και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

Το επεκτατικό του δικαίωμα μέσω της εφεύρεσης εχθρών και της επιστροφής του Ψυχρού Πολέμου πρέπει να σταματήσει, πριν η μεσσιανική τρέλα των αφεντικών του οδηγήσει σε σύγκρουση με την Ρωσία και την Κίνα.

Γ. Λιναρδής 

Mοιραστείτε το 


"Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα" Ναπολέων


2021 copyright istos.net.gr