Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΕΥΡΥΤΟΣ…

Ποιος είναι αυτός ο νεαρός που, τολμά να ζωγραφίζει τους τοίχους των κτιρίων των πόλεων, με μορφές πολεμοχαρών «μάτσο» ανδρών και να δυναμιτίζει τις προσπάθειες του κράτους για ελληνοτουρκική φιλία;

Ποιος είναι αυτός ο νεαρός που τολμά, να αψηφά την πολιτική υποτίμησης της επετείου 200 ετών από την απελευθέρωση, την οποία τόσο προσεκτικά σχεδίασε η κυβέρνηση και με αιχμή την περιβόητη επιτροπή της κας Γιάννας εφαρμόζει;

Ποιος είναι αυτός ο νεαρός που τολμά, να αντιστέκεται στην υπόκλιση εμπρός στην «Ωραία Πύλη» που κάνουν οι μεγαλόσχημοι και πολυδιαφημιζόμενοι επαΐοντες του ΕΛΙΑΜΕΠ και προσπαθεί -και μάλιστα καταφέρνει- να ανυψώνει το ηθικό του λαού; Ενός λαού που με τόσες συνδυασμένες και κοπιώδεις προσπάθειες, έχει καταφέρει το σύστημα να τρέφει με «Σουρβάιβορ» και τουρκοσίριαλ;

Με ενοχλεί ο Εύρυτος.

Με ενοχλεί γιατί δεν περίμενα ότι η παρακμιακή «τέχνη» του graffiti, που ξεκίνησε από τις υποβαθμισμένες συνοικίες των μαύρων στις ΗΠΑ (που αλλού; ) σαν καταγγελτική συνθηματολογία και εξελίχθηκε σε «street art» κυρίως συνδεδεμένη με το μουσικό είδος hip hop, αφού βρώμισε και εξευτέλισε δρόμους και κτίρια του αστικού ιστού, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάτι πραγματικά καταγγελτικό και όμορφο.

Με ενοχλεί γιατί ανοίγω το διαδίκτυο να «ενημερωθώ» για την τάδε τηλεπερσόνα ή τον τελευταίο Master Chef και αναγκάζομαι να διαβάζω δεκάδες άρθρα που αναφέρονται σε αυτόν τον «νεαρό φασίστα που κάνει γκράφιτι με παπά, αστυνομία και πολύ φασισμό». Διαβάζω ότι αυτός ο πιτσιρικάς, κρύβει στα έργα του «μηνύματα ναζιστικά, ισλαμοφοβικά και συνωμοσιολογικά ενώ καλούν σε πράξεις βίας εναντίον μειονοτήτων».

Και ακόμη περισσότερο, με ενημερώνουν ότι παρεμφερή υπογραφή με την δική του : «φέρει και γκραφιτι που αναπαράγει το σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ Make America Great Again. To σχέδιο είναι αφιερωμένο στην ακροδεξιά Ashli Babbitt η οποία σκοτώθηκε κατά την φασιστική εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Η Babbitt ήταν μεταξύ άλλων μέλος της συνωμοσιολογικής σέκτας Qanon, που πιστεύει ότι ο πλανήτης ελέγχεται από ένα δίκτυο παιδεραστών που τρώνε παιδιά». !!!

Όλα αυτά κάνει στην Ελλάδα ο πιτσιρικάς με ένα spray (που πληρώνει από την τσέπη του).
Με ενοχλεί λοιπόν.

Με ενοχλεί γιατί μου θυμίζει ότι όταν εγώ πήγα σχολείο, τους τοίχους των αιθουσών στόλιζαν (όλο τον χρόνο) οι ήρωες της Επαναστάσεως του 1821, αλλά εγώ τους ξέχασα.

Με ενοχλεί γιατί για μένα ο Κολοκοτρώνης, είναι σήμερα μόνο ένα άγαλμα που χρησιμοποιώ σαν ορόσημο για να δώσω εύκολα ραντεβού.

Με ενοχλεί γιατί, φοβάμαι ότι μπορεί το Τσεσμέ να πλησιάσει αρκετά, να δει τα graffiti και να προκληθεί κανένα θερμό επεισόδιο.

Με ενοχλεί ο Εύρυτος, γιατί τολμά να έχει ελληνοπρεπές ψευδώνυμο κι όχι κάποια αμερικανιά όπως
Sin boy ή Killer P.

Με ενοχλεί ο Εύρυτος γιατί τολμά να μου θυμίζει ότι ο Νικηταράς δεν πολεμούσε για λάφυρα, ο Κολοκοτρώνης έδωσε τον γιό του στον Αγώνα, η Μαντώ την περιουσία της κι ο Διάκος έγινε μάρτυρας. Και το έκαναν για εμένα που τους ξέχασα.

Με ενοχλεί ο Εύρυτος γιατί τολμά να μου θυμίζει ότι, όταν ήμουν καταδρομέας, τραγουδούσα «κάθε μια βραχονησίδα είναι Ελληνική Πατρίδα κι όποιος τούρκος την πατήσει τον Αλλάχ θα συναντήσει» αλλά όταν από οπλίτης έγινα πολίτης, τραγουδούσα «Το ‘πε το ‘πε ο παπαγάλος».

Με ενοχλεί ο Εύρυτος γιατί τον απειλούν και τον ψάχνουν οι ανοιχτά δεδηλωμένοι ανθέλληνες αναρχοαριστεροί, αλλά δεν βγήκε καμία λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων να δηλώσει «ότι όποιος τον πειράξει, θα έχει να κάνει μαζί μας».

Με ενοχλεί ο Εύρυτος γιατί τολμά να ξεμπροστιάζει την σημερινή ηλίθια ελληνική κοινωνία, στην οποία κάθε πόρνος και πόρνη γίνεται διάσημος, αλλά όταν ζωγραφίζεις την Ελλάδα, είσαι αναγκασμένος να φοράς μάσκα.

Με ενοχλεί ο Εύρυτος γιατί τολμά να μου θυμίζει ότι ήμουν κι εγώ πιτσιρικάς κι αγαπούσα την Πατρίδα, αλλά τώρα αγαπάω το iphone μου.

Με ενοχλεί ο Εύρυτος γιατί, αυτός κάτι κάνει, ενώ εγώ κάνω βαθούλωμα στον καναπέ μου.

Με ενοχλεί ο Εύρυτος γιατί με τσιμπάει σαν την αλογόμυγα του Σωκράτη…


Μοιραστείτε το στο Twitter !


" Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα "  Ναπολέων


2021 copyright istos.net.gr