Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ
ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orbán, είναι γενικώς το «κακό παιδί» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού αντιμάχεται όχι απλώς ευθέως αλλά και με επιτυχία την πολιτική της Ενώσεως για «ανοικτά σύνορα» και για πολυπολιτισμικές κοινωνίες.

Πριν μια ημέρα, προχώρησε σε μια ακόμη αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής κεντρικής πολιτικής, αυτή τη φορά σε θέμα υγείας και ειδικότερα του εμβολιασμού για τον COVID-19.

Δημοσίευσε φωτογραφίες και video του δικού του εμβολιασμού, με την διαφορά ότι του χορηγήθηκε το εμβόλιο Sinopharm που κατασκευάζεται στην Κίνα, κι όχι κάποιο από εκείνα που προωθεί η Ε.Ε.

Η πράξη του ήταν ο επίλογος μιας σκληρής κριτικής στον αργό ρυθμό κυκλοφορίας των εμβολίων στην Ένωση. Έχει μάλιστα σαφώς κατηγορήσει τις Βρυξέλλες ότι βάζουν σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών.
Έτσι η Ουγγαρία έχει παραχωρήσει επείγουσα έγκριση, τόσο στο εμβόλιο Sinopharm όσο και στο εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας παρά το γεγονός ότι, κανένα από τα αυτά δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Εξάλλου έχει δηλώσει ανοικτά ότι, καθημερινά θα πέθαιναν 100 ακόμη Ούγγροι εάν περίμενε να χρησιμοποιήσει εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια. Ο Orbán, έχει προβλέψει ότι μέχρι το Πάσχα η Ουγγαρία, θα οδηγεί εντός Ευρωπαϊκής Ενώσεως, την κούρσα των εμβολιασμών.

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ανεβάζει για ακόμη μια φορά τον πήχη της αντιπαραθέσεως με τα κεντρικά διευθυντήρια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ουσιαστικά εκθέτοντας τις υπόλοιπες κυβερνήσεις, αφού αποδεικνύει εμπράκτως, πως υπάρχει περιθώριο αυτονομίας και εθνικών αποφάσεων, σε ζητήματα στα οποία άλλοι, κρύβονται πίσω από «ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες».

Κανένας άλλος αρχηγός κράτους ή κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν κονταρομαχεί τόσο συχνά ή πιο δημόσια με τις Βρυξέλλες από τον Orbán, τον αυτοαποκαλούμενο πρωταθλητή της ανελεύθερης δημοκρατίας και της "Χριστιανικής Ευρώπης".

Ειδικά στο πλαίσιο των μεταναστευτικών ζητημάτων, ένα πολύ σοβαρό αγκάθι στις σχέσεις της Ουγγαρίας με την Ενωση, ο Orbán υποστήριξε εδώ και καιρό ότι ισχυρές κυβερνήσεις όπως η δική του κάνουν καλύτερη δουλειά στην προστασία των πολιτών, αποδεδειγμένα και μετρήσιμα.

Εάν το στοίχημά του για τους εμβολιασμούς αποδώσει και η Ουγγαρία καταλήξει να κάνει καλύτερη δουλειά στην μείωση των λοιμώξεων, πολλοί άλλοι ηγέτες θα αντιμετωπίσουν σοβαρή κριτική και δυσπιστία και ο Orbán θα κερδίσει πολύ περισσότερα, από μια απλή νίκη δημοσίων σχέσεων.


Μοιραστείτε το στο Twitter !


" Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα "  Ναπολέων


2021 copyright istos.net.gr