Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ !
-Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο-

Η οργάνωση «European Coordination of Committees and Associations for Palestine» έστειλε στην «Committee on Foreign Affairs» της Ευρωβουλής μια πλήρη έκθεση για την εξοργιστική ενέργεια του Ισραήλ, να κατάσχει την ανθρωπιστική βοήθεια (τέντες-ειδικά καταφύγια) που πήγε στην περιοχή Humsa προσωπικό της Ε.Ε. σε μια προσπάθεια υποστήριξης του σχεδόν άστεγου πληθυσμού.
Εκτός της απάνθρωπης πλευράς μια τέτοια ενέργεια, έχει και την οσμή μιας ακραίας εξευτελιστικής κίνησης του Ισραήλ, προς την Ε.Ε.

Στις 16 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι των διπλωματικών αποστολών της Ε.Ε. στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, επισκέφθηκαν την Humsa (Khirbet Hamsa al-Foqa), την Κοιλάδα της Βόρειας Ιορδανίας για να παρέχουν σκηνές στην ουσιαστικά άστεγη κοινότητα που έχει υποστεί επανειλημμένες κατεδαφίσεις.
Ένοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες και η Ισραηλινή Πολιτική Διοίκηση (ICA) κατέσχεσαν πέντε ειδικού τύπου σκηνές κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας του προσωπικού της ΕΕ που τους έφερε.

Οι κάτοικοι της Humsa έμειναν χωρίς και αυτή την ελάχιστη προστασία από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, που έπληξαν την Παλαιστίνη ξανά, στις 17 Φεβρουαρίου. Ο Τζαμάλ Τζούμα, γενικός συντονιστής του «Stop the Wall» υποστήριξε ότι «η ανικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας να αναγνωρίσουν τις κατεδαφίσεις ως διεθνές έγκλημα που διαπράχθηκε από το Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού, αφήνει τους Παλαιστίνιους απροστάτευτους και τους αξιωματούχους της ΕΕ ταπεινωμένους».

Αυτό είναι ένα ακόμη γεγονός, σε μια μεγάλη (ατελείωτη) σειρά επαναλαμβανομένων ενεργειών του Ισραήλ, το οποίο με μεθοδικότητα, αδιαλλαξία και στυγνό σχεδιασμό, εφαρμόζει την ομαδική εξόντωση των Παλαιστινιακών πληθυσμών στην «επικράτειά» του. Ενέργειες που ο πολιτισμένος κόσμος αδυνατεί να πιστέψει πως πράττει ένας λαός που ισχυρίζεται ότι έχει βιώσει «ολοκαύτωμα» και διακρίσεις, απλά και μόνο διότι βρισκόταν στην «επικράτεια» άλλων εθνών και όχι στην δική του. Εύλογα αναρωτιόμαστε γιατί άραγε το Ισραήλ, με τις τόσες διεθνείς ισχυρές συμμαχίες, τα χρήματα και την δύναμη, επιμένει να προχωρεί στην συστηματική εξόντωση των Παλαιστινιακών πληθυσμών και μάλιστα με τόσο σκληρούς τρόπους, όπως να τους γκρεμίζει τα σπίτια για να τους εξαναγκάσει να φύγουν ή να πεθάνουν.

Η Ε.Ε. πάντως, που αρκετές φορές έχει προσπαθήσει να αρθρώσει λόγο εναντίον των ενεργειών προσάρτησης – εποικισμού του Ισραήλ σε παλαιστινιακές περιοχές, πρέπει πλέον να αντιληφθεί, αυτό που το Ισραήλ έχει καταλάβει και εφαρμόζει: ότι δηλαδή, οι δυνάμεις για να είναι σεβαστές, αποτελεσματικές και αξιόπιστες, πρέπει να υποστηρίζουν τα λόγια, με έργα. Πρέπει να χρησιμοποιούν την δύναμή τους και να επιβάλλουν την θέση τους, αλλιώς δεν τις λαμβάνει κανείς υπόψη και όσο μεγαλύτερες είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η απαξίωση που εισπράττουν.

Δείτε την πλήρη έκθεση της οργάνωσης «European Coordination of Committees and Associations for Palestine» για το περιστατικό.

Μοιραστείτε το στο Twitter !


" Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα "  Ναπολέων


2021 copyright istos.net.gr