Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ
ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΝΙΟΥΛΑΝΤ

Η νέα ηγεσία των ΗΠΑ κατέστησε σαφές τις τελευταίες ημέρες ότι θα ακολουθήσει μια εχθρική και επιθετική πολιτική κατά της Ρωσίας και προσωπικά κατά του Πούτιν. Αυτή η πολιτική που διαμορφώνεται από τον Μπάιντεν βασίζεται στην «παγκόσμια κυριαρχία» και στην «μεγάλη επαναφορά» (Great Reset), καθώς το επιτελείο του νέου προέδρου θεωρεί ότι η Ρωσία, και η Κίνα, αποτελούν το κύριο εμπόδιο στην υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών.

Ο καλύτερος δείκτης της μελλοντικής εξωτερικής πολιτικής και γεωπολιτικής που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ είναι ο διορισμός της Victoria Nuland στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ως υπεύθυνη υφυπουργός για τις Πολιτικές Υποθέσεις (Under Secretary of State for Political Affairs), ουσιαστικά η Νιούλαντ είναι το νούμερο δυο στο υπουργείο.

Η Νιούλαντ όπως και ο σύζυγος της Robert Kagan είναι προϊόντα του αμερικανοσιωνιστικού κατεστημένου, εδώ και πολλά χρόνια υπηρετούν την στρατηγική και την νοοτροπία της διεξαγωγής συνεχών πολέμων με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας, σύμφωνα με τις αρχές του think tank «Project for the New American Century».
Το PNAC ιδρύθηκε το 1997 από τους Ρόμπερτ Κέιγκαν και Ουίλιαμ Κρίστολ, μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη αρχών του PNAC ήταν ο Ντικ Τσένι, Ντόναλντ Ράμσφελντ και Πολ Βόλφοβιτς, στελέχη των κυβερνήσεων Μπους, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής και στους επιθετικούς πολέμους των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή.
Το think tank PNAC επηρέασε σημαντικά την εξωτερική πολιτική του Ομπάμα και του τότε Αντιπροέδρου του Τζο Μπάιντεν, πρόσφατα σε ομιλία του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εγκωμίασε το έργο του PNAC στην διαχρονική προώθηση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Η (εβραϊκής καταγωγής) Βικτόρια Νιούλαντ, μαζί με τον τότε Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ήταν υπεύθυνη για το πραξικόπημα που διοργάνωσε η CIA στην Ουκρανία το 2013-2014. Σε διαρρεύσασα τηλεφωνική συνομιλία της με τον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Κίεβο Geoffrey Pyatt (σήμερα πρεσβευτής-έπαρχος στην Αθήνα), η Νιούλαντ ως εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (The Spokesperson for the United States Department of State) είχε χαρακτηρίσει τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες των Βρυξελλών στην κρίση με την φράση «fuck the EU», δυναμιτίζοντας σθεναρά αυτές τις προσπάθειες.

Όταν η Νιούλαντ αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την εκλογή του Τραμπ το 2016, ανέλαβε ανώτερος σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρίας «Albright Stonebridge Group» της Madeline Albright που ήταν υπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον. Η Madeline Albright (εβραϊκής καταγωγής) διευθύνει σήμερα το «National Democratic Institute for International Affairs», το οποίο είναι παράρτημα του «National Endowment for Democracy» (NED).
Η Νιούλαντ μέσω του NED, στο οποίο ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, συνέχισε να μεριμνά για τις πολιτικές ανατροπής κυβερνήσεων σε μη αρεστά καθεστώτα.
Το NED (Εθνικό Κληροδότημα για την Δημοκρατία) είναι μια ΜΚΟ που χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για την οργάνωση «πολύχρωμων επαναστάσεων» (colour revolutions), τύπου πλατείας Μαϊντάν στο Κίεβο, με στόχο την αλλαγή καθεστώτων.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 στο περιοδικό «Council on Foreign Relations», η Νιούλαντ παρουσίασε την στρατηγική για την υπονόμευση της Ρωσίας επί προεδρίας Μπάιντεν. Στο σημαντικό αυτό άρθρο η Νιούλαντ υπόσχεται ότι επί Μπάιντεν θα αυξηθεί η πίεση στον Πούτιν (βλ. υπόθεση Ναβάλνι) και κατηγορεί την Ρωσία για «παραβίαση των συνθηκών ελέγχου όπλων και για ανάπτυξη νέων αποσταθεροποιητικών οπλικών συστημάτων» και «την προσάρτηση της Κριμαίας και μεγάλων τμημάτων της Ουκρανίας και την στήριξη δικτατόρων στην Λιβύη, Συρία και Βενεζουέλα».
Στο ίδιο άρθρο η Νιούλαντ υποστηρίζει ότι οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν έχουν αποτέλεσμα και δεν εντυπωσιάζουν την Μόσχα. Στο άρθρο της στο «Council on Foreign Relations» συνιστά στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να «χρησιμοποιούν το Facebook, το YouTube και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες για να πολεμήσουν τον Πούτιν και την Ρωσία».

Η Νιούλαντ έχει τοποθετήσει ως προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής και γεωπολιτικής των ΗΠΑ τον επηρεασμό και την ακύρωση της πολυπολικής διάστασης της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.
Η παραμονή της Ρωσίας ως ανεξάρτητου κυρίαρχου έθνους που επιδιώκει να διατηρήσει την εθνική του ταυτότητα και τις παραδόσεις του πολιτισμού του, η επιμονή της Ρωσίας για ανάπτυξη υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων που ουσιαστικά αδρανοποιούν τις ιμπεριαλιστικές διαθέσεις των ΗΠΑ για περικύκλωση της Κεντρικής Γης (Heartland), αποτελούν καρφί στο μάτι του αμερικανοσιωνιστικού κατεστημένου.

Μετά την αποσταθεροποίηση την δεκαετία του 1990 ένεκα της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, τον 21ο αιώνα η Ρωσία αντιστέκεται στην «παγκόσμια κυριαρχία» και στην «μεγάλη επαναφορά» του επιτελείου Μπάιντεν που έχει επικεφαλής την Βικτόρια Νιούλαντ, η στρατηγική του βαθέως κράτους της Ουάσιγκτον είτε θα αποτύχει ή θα οδηγήσει σε σύγκρουση με καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα.

Γ. ΛιναρδήςΜοιραστείτε το στο Twitter !


" Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα "  Ναπολέων


2021 copyright istos.net.gr