Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

PSYOP ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΝΑΒΑΛΝΙ

«Όλες οι στρατιωτικές ενέργειες είναι συνυφασμένες με ψυχολογικές δυνάμεις και αποτελέσματα»
(Περί Πολέμου, Carl von Clausewitz).

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση μας, αντιγράφουμε από το εγχειρίδιο FM 3-05.301 (FM 33-1-1) MCRP 3-40.6A του αμερικανικού στρατού και της CIA:

«Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις (PSYOP) είναι προγραμματισμένες επιχειρήσεις που μεταφέρουν επιλεγμένες πληροφορίες και δείκτες σε ξένα ακροατήρια-στόχους για να επηρεάσουν τα συναισθήματα τους, τα κίνητρα, την αντικειμενική συλλογιστική, και τελικά την συμπεριφορά των ξένων κυβερνήσεων, οργανώσεων, ομάδων και ατόμων. Ο σκοπός όλων των PSYOP είναι να δημιουργήσουν σε ουδέτερες, φιλικές ή εχθρικές ξένες ομάδες τα συναισθήματα, τις τάσεις ή την επιθυμητή συμπεριφορά για να υποστηρίζουν την επίτευξη των εθνικών στόχων των ΗΠΑ και των αποστολών τους. Με τον τρόπο αυτό οι ψυχολογικές επιχειρήσεις επηρεάζουν όχι μόνο την πολιτική και τις αποφάσεις, αλλά και την κυβερνητική ικανότητα, την διοικητική ικανότητα, την ικανότητα αντίστασης, την βούληση υπακοής και υποστήριξης. Ο συνδυασμός των προϊόντων PSYOP και των δράσεων δημιουργούν στα επιλεγμένα ακροατήρια μια συμπεριφορά που υποστηρίζει τους στόχους της εθνικής πολιτικής των ΗΠΑ και τις προθέσεις της διοίκησης σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο. Η φύση των PSYOP είναι ποικίλη και συνεχώς μεταβαλλόμενη».

Τις τελευταίες ημέρες τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και πολλές δυτικές κυβερνήσεις ασχολούνται υποκριτικά με την υπόθεση του Ρώσου Ναβάλνι, τον υποτιθέμενο ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στον Πούτιν, «υποτιθέμενο» καθώς η υποστήριξη του στην Ρωσία είναι σχεδόν μηδενική. Μερικές χιλιάδες άνθρωποι σε διαφορετικές πόλεις σε μια χώρα 145 εκατομμυρίων είναι μικρή για κάποιον που προσπαθεί να υποκριθεί ότι είναι δημόσιο πρόσωπο. Ας λάβουμε όμως υπόψη μας μερικά βασικά γεγονότα.

Πρώτον, εάν οποιαδήποτε κυβερνητική οντότητα στην Ρωσία ήθελε να σκοτώσει τον Ναβάλνι, θα μπορούσε εύκολα να το κάνει χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Δεύτερον, η προπαγάνδα περί δηλητηρίασης του Ναβάλνι με κάποιο ρωσικό βιολογικό υπερόπλο και ότι κανείς εκτός από αυτόν δεν επηρεάστηκε είναι γελοία, κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε από τις μικροβιολογικές εξετάσεις του που έγιναν στο Βερολίνο.

Τρίτον, ο Ναβάλνι καταδικάστηκε από δικαστήριο της Μόσχας μετά την επιστροφή του από την Γερμανία, διότι επανειλημμένα παραβίασε τους όρους αναστολής κράτησης του (60 παραβιάσεις του κατ’ οίκον περιορισμού του) από προηγούμενη καταδίκη του. Σημειώνουμε ότι η Μόσχα επέλεξε να αγνοήσει τα αδικήματα του και να τον αφήσει να πετάξει στην Γερμανία για θεραπεία από την υποτιθέμενη μόλυνση του.

Τέταρτον, ο Ναβάλνι, κάτι που επιμελώς αποκρύπτουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης της Δύσης, διατηρεί στενές επαφές με τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών μέσω των εν Λονδίνω υποστηρικτών του. Ο συνεργάτης του Ασκούροφ έχει τεκμηριωμένες επαφές με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI-6, πιθανότατα ο Ναβάλνι είναι δημιούργημα αυτής της υπηρεσίας, η οποία συνεργάζεται στενά με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Πέμπτο, η υποτιθέμενη αποκάλυψη του Ναβάλνι για το «παλάτι» του Πούτιν (θυμηθείτε σχετικά ρεπορτάζ και στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς) είναι έργο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, έχει ήδη αποκαλυφθεί ότι το συγκεκριμένο οικοδόμημα που ανακαινίζεται ανήκει σε Ρώσο εργολάβο και προορίζεται να γίνει ξενοδοχείο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες διεξάγουν ένα σημαντικό πόλεμο PSYOP κατά της Ρωσίας, αυτό που βλέπουμε με τον Ναβάλνι είναι μια στοχοθετημένη εκστρατεία για «αλλαγή καθεστώτος» στην Μόσχα ή σε περίπτωση που αυτό αποτύχει, τουλάχιστον μια «αποδυνάμωση του καθεστώτος» και αποδυνάμωση της μη αρεστής στην Δύση Ρωσίας.

Η γνώμη μας είναι ότι το ζήτημα Ναβάλνι είναι μια κακώς σχεδιασμένη και κακώς εκτελεσμένη PSYOP των δυτικών μυστικών υπηρεσιών. Ο ίδιος ο Ναβάλνι είναι ένας απατεωνίσκος που προσπαθεί να παρουσιαστεί ως σωτήρας του «καταπιεζόμενου» ρωσικού έθνους από τον «κακό» Πούτιν, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω κυβερνά την χώρα νόμιμα εδώ και δυο δεκαετίες.
Το γεγονός ότι Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες καταφεύγουν να χρησιμοποιήσουν έναν Ναβάλνι ως αιχμή του δόρατος των ψυχολογικών επιχειρήσεων τους δείχνει πραγματικά πόσο απελπισία διακατέχει την αυτοαποκαλούμενη Δύση.

Γ. Λιναρδής 

Mοιραστείτε το 


"Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα" Ναπολέων


2021 copyright istos.net.gr