Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΡΑ ΩΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΡΤΕΛ

Η σχέση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του διεθνούς τραπεζικού καρτέλ είναι αμφίδρομη, το καρτέλ χρηματοδοτεί τον αμερικανικό στρατό και ο στρατός των ΗΠΑ προστατεύει τα συμφέροντα του τραπεζικού καρτέλ. Πληθώρα οικονομολόγων εκτιμά ότι το 90% της αξίας του δολαρίου των ΗΠΑ προέρχεται από τις επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού, για δεκαετίες οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις ένοπλες δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν την χρήση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος και για να επιβάλλουν μια παγκόσμια οικονομική δομή που εξαρτάται από το τραπεζικό καρτέλ.
Μια δομή της οποίας οι κύριοι δικαιούχοι είναι η (ιδιωτική) Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ Fed, η οποία ενεργεί ως εποπτική αρχή του διεθνούς τραπεζικού καρτέλ.
Ποιο είναι όμως αυτό το καρτέλ;

Το καρτέλ αποτελείται από την Bank of America, JP Morgan Chase, Citygroup, Wells Fargo, Deutsche Bank, BNP και Barclays, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο οκτώ οικογενειών: Goldman Sachs, Rockefeller, Lehmann, Kuhn Loeb, Rothschild, Warburg, Lazard και Moses Sieff. Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί Exxon Mobil, Royal Dutch Shell, BP και Chevron Texaco είναι στενά συνδεδεμένοι με το αυτό το τραπεζικό καρτέλ μέσω της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών BIS (Bank for International Settlements).

Η BIS ιδρύθηκε το 1930 για να επιβλέπει τις γερμανικές αποζημιώσεις βάσει της Συνθήκης των Βερσαλλιών.
Η Κεντρική αυτή Τράπεζα λειτουργεί ως επιβλέπουσα όλων των Κεντρικών Τραπεζών, επιπλέον είναι εκείνη η τράπεζα που επέβλεπε την Συμφωνία Bretton Woods έως τις αρχές του 1970, όταν ο Νίξον αποφάσισε την αποσύνδεση της αξίας του δολαρίου από τον χρυσό. Η BIS συνεργάζεται στενά με το ΔΝΤ, το οποίο ως γνωστόν εισπράττει τα χρέη των πτωχευμένων κρατών για λογαριασμό του τραπεζικού καρτέλ.

Η μεθοδολογία για την παγκόσμια οικονομική κυριαρχία που ακολουθεί το τραπεζικό καρτέλ είναι σχετικά απλή:
Οι ΗΠΑ εισάγουν πολύ περισσότερα αγαθά απ’ ότι εξάγουν. Έτσι τα δολάρια ρέουν από τις ΗΠΑ προς τις κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών. Καθώς δεν υπάρχει σύνδεση του δολαρίου με τον χρυσό, οι κεντρικές τράπεζες που αποθεματοποιούν δολάρια αναγκάζονται να τα επενδύσουν σε ομόλογα (κυρίως κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ) και άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα του τραπεζικού καρτέλ. Το αποτέλεσμα είναι ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που κυριαρχείται φαινομενικά από τις ΗΠΑ, στην ουσία όμως κυριαρχείται από το τραπεζικό καρτέλ.

Για να προστατευτεί το τραπεζικό καρτέλ από αμφισβητίες ή αρνητές αυτού του αυτο-τροφοδοτούμενου, ένα είδος perpetuum mobile, συστήματος στέλνει τον αμερικανικό στρατό εκεί όπου βλέπει να απειλούνται τα συμφέροντα του, καθώς το πρωταρχικό ενδιαφέρον είναι η παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου. Αμφίδρομα, η κυριαρχία του δολαρίου επιτρέπει σε εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες να σταθμεύουν σε περίπου 700 βάσεις σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή, η παγκόσμια παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ βασίζεται στην ηγεμονία του δολαρίου.

Ως παράδειγμα για τα προαναφερθέντα θυμίζουμε: Τον Νοέμβριο του 2000 ο τότε πρόεδρος του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα δέχεται πλέον δολάρια για τις πωλήσεις πετρελαίου, δηλώνοντας ότι το δολάριο είναι το «νόμισμα του εχθρού». Το 2003 ο στρατός των ΗΠΑ επιτέθηκε στο Ιράκ με πρόσχημα τα δήθεν όπλα μαζικής καταστροφής που κατείχε ο Σαντάμ και την υποτιθέμενη ανάμιξη του στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Όταν ο ηγέτης της Λιβύης Καντάφι θέλησε να σταματήσει να εμπορεύεται η χώρα του το πετρέλαιο σε δολάρια, η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ήταν άμεση και έγινε με το πρόσχημα της «αραβικής άνοιξης».
Τον 21ο αιώνα όλο και περισσότερες χώρες θέλουν να αποστασιοποιηθούν από το τραπεζικό καρτέλ και την ένοπλη-μισθοφορική πτέρυγα του που είναι ο στρατός των ΗΠΑ που συνεπικουρείται από το ΝΑΤΟ. Ρωσία και Κίνα εκφράζουν το τελευταίο διάστημα την απέχθεια τους για το status quo του δολαρίου, ήδη οι συναλλαγές της Κίνας και της Ρωσίας για τις αγορές και πωλήσεις πετρελαίου γίνονται σε γιουάν και ρούβλια.

Το Ιράν που από το 2007 εξάλειψε εντελώς το δολάριο από τις συναλλαγές του, δέχεται έκτοτε συνεχείς στρατιωτικές απειλές από τις ΗΠΑ με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ρωσία και Ιράν που κατέχουν μαζί τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στον κόσμο, έχουν την δυνατότητα να κάνουν μεγάλη ζημιά στην ηγεμονία του δολαρίου.

Το ερώτημα είναι πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από τον στραγγαλισμό του τραπεζικού καρτέλ και της ένοπλης πτέρυγας του, βέβαιο είναι ότι αν τελειώσει η ηγεμονία του δολαρίου ταυτόχρονα θα καταρρεύσει και ο αμερικανοσιωνιστικός ιμπεριαλισμός που έχει ως κύριο μηχανισμό, ως ατμομηχανή, τον αμερικανικό στρατό.

Αυτό θα συμβεί εάν και άλλες χώρες συσπειρωθούν μαζί με την Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν και αποφασίσουν να αποτινάξουν τον χρηματοπιστωτικό εκβιασμό και την «προστασία» του καρτέλ, μια απόφαση που θα έχει αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο και θα είναι τεράστιας ιστορικής σημασίας.

Γ. Λιναρδής

Mοιραστείτε το 


"Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα" Ναπολέων


2021 copyright istos.net.gr