Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Περισσότερο κομματικό στρατό και όχι πραγματική πανεπιστημιακή αστυνομία φέρνει η Νέα Δημοκρατία

Η πανεπιστημιακή αστυνομία, που με πρόσφατο νομοσχέδιο σχεδιάζει η ΝΔ στην ουσία μαζί με όλα τα άλλα αριστερά κομμουνιστικά κόμματα, ισούται με τη διαιώνιση της ανομίας, αναρχίας και εγκληματικότητας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και κυρίως στην δημιουργία περισσότερου κομματικού στρατού.

Με αφορμή την προ ολίγων ημερών εκπομπή του καναλιού Kontra Channel σχετικά με τον νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία ακούστηκαν οι γνώμες ελλήνων ακαδημαϊκών του εξωτερικού για το νόμο Κεραμέως και την μελλοντική αστυνόμευση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Φυσικά μέσω του διαδικτύου αυτές οι εκπομπές ακούγονται και από ομογενείς που είτε ενδιαφέρονται να γυρίσουν στην Πατρίδα τους ως καθηγητές είτε ως γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στην μητέρα Ελλάδα.

Φυσικά η σύγκριση της ελληνικής πραγματικότητας με τα ξένα πανεπιστήμια είναι εντελώς ανόμοια και άσχετη μιας και η ανώτατη εκπαίδευση στο εξωτερικό έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό. Για παράδειγμα δεν υπάρχει περιστατικό σε ξένα πανεπιστήμια όπου φοιτητές διαπόμπευσαν Πρύτανη ή έκτισαν πόρτες καθηγητών.

Επεξηγηματικά η παιδεία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο εξωτερικό είναι προσανατολισμένη στην μάθηση και την έρευνα και γι αυτό το λόγο διατηρείται μια κουλτούρα νόμου και τάξης από όλους τους εμπλεκόμενους (φοιτητές, υπαλλήλους και καθηγητές) στα ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Όμως δυστυχώς στην Ελλάδα η ανώτατη εκπαίδευση είναι ελεγχόμενη από τα καθεστωτικά κόμματα και περιφρουρεί τον κομμουνισμό, την βία, την αναρχία, τις κλοπές και την εγκληματικότητα μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Άρα κανένα καθεστωτικό πολιτικό κόμμα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) δεν επιθυμεί την διάλυση της μέγγενης στην ανώτατη παιδεία. Αναλυτικά το σχετικό νομοσχέδιο επιζητεί να δημιουργήσει ένα άοπλο σώμα που η αναποτελεσματικότητα του θα φανεί στο πρώτο επεισόδιο βίας. Δυστυχώς οι προσλήψεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία είναι καθαρά λόγω αύξησης της κομματικής πελατείας των κομμάτων.

Μπορούμε να προτείνουμε μια σωστή λύση για την επαναφορά της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα στον εκπαιδευτικό δρόμο? Φυσικά και ναι!

Η πραγματική λύση είναι η δημιουργία ιδιωτικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσει να διαλύεται η σάπια κατάσταση του δημόσιου κομματικού μονοπωλίου στην ανώτατη παιδεία. Προφανώς η εκπαίδευση θα παραμείνει δωρεάν για το πρώτο πτυχίο μιας και κάθε φοιτητής θα παίρνει ένα δελτίο φοίτησης από την κυβέρνηση για να το αποδώσει στο πανεπιστήμιο που επιθυμεί να σπουδάσει. Άλλωστε αυτό το δελτίο είναι πληρωμένο από την οικογένεια του κάθε φοιτητή από την αντίστοιχη φορολογία. Άρα ο κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να επιλέξει το πανεπιστήμιο που θα πληρωθεί από τα ίδια κονδύλια που χρησιμοποιούνται σήμερα για την "δωρεάν παιδεία". Όμως με αυτό το σύστημα θα μπορεί ο κάθε φοιτητής να επιλέξει την σχολή που θα θέλει να φοιτήσει και την επαγγελματική σταδιοδρομία που θα θέλει να ακολουθήσει χωρίς τον έλεγχο των καθεστωτικών κομμάτων.

Σε αυτή την περίπτωση το πανεπιστημιακό ίδρυμα θα θεωρείται ιδιωτική περιουσία και θα μπορεί να φυλάσσεται με άκρως αποτελεσματικό τρόπο. Επιπροσθέτως με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει το αίσχος του "πανεπιστημιακού άσυλου" που με τον μανδύα της διαφύλαξης της ελευθερίας των ιδεών το μόνο που προστατεύει είναι η κομματοκρατία, η αναρχία και η εγκληματικότητα μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια.

Με τον καιρό όλο και περισσότεροι φοιτητές θα θελήσουν να σπουδάζουν σε σωστά και σοβαρά πανεπιστημιακά ιδρύματα στην ίδια τους την Πατρίδα και τα σημερινά αίσχη στα δημόσια πανεπιστήμια θα εκλείψουν οριστικά.

Συμπερασματικά πώς λοιπόν θα ήταν δυνατόν το σημερινό πολιτικό σύστημα να χάσει αυτό το ασφυκτικό κομματικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση δημιουργώντας μια πραγματική δύναμη εφαρμογής του νόμου και της τάξης στα πανεπιστήμια?

Ιωάννης Ροΐδης 

Mοιραστείτε το 


"Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα" Ναπολέων


2021 copyright istos.net.gr