Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως θα συμφωνήσουν πιθανώς σε κάποια «μαύρη λίστα», κάποιο καταγγελτικό αρνητικό κατάλογο, μερικών επιθετικών και … κακών Τούρκων αξιωματούχων την Πέμπτη (10 Δεκεμβρίου) και ίσως αυτό οριστικοποιηθεί κατά την σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, αλλά το εμπάργκο όπλων είναι «εκτός συζητήσεως» από την αρχή της ηγεσιακής συναντήσεως.

Αυτή ήταν εξ αρχής προαποφασισμένη ουσία των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής που συνέταξαν σε πρόταση οι πρεσβευτές των 27 κρατών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες εχθές την Τετάρτη (9 Δεκεμβρίου) .

Το προσχέδιον του κειμένου της συναντήσεως «καλεί το Συμβούλιο να προετοιμάσει πρόσθετες καταχωρίσεις», στον αρνητικό κατάλογο, όπως εκείνες πριν από ένα έτος, οι οποίες επέβαλαν απαγόρευση βίζας και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων σε δύο Τούρκους αξιωματούχους (χαμηλού επιπέδου) που οργάνωσαν γεωτρήσεως φυσικού αερίου στα ύδατα της Κύπρου.

Το «εύρος» των ατόμων που παρατίθενται στην λίστα εξορκισμού «ενδέχεται να επεκταθεί στο μέλλον», όπως προσέθετε το κείμενο.

Ωστόσον, τυχόν δυνητικώς μεγαλύτερες κυρώσεις, που θα αφορούν όντως στις «πολιτικές και οικονομικές σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας» και όχι σε κάποια «κακά παιδιά», θα συζητηθούν σε άλλη σύνοδο κορυφής, η οποία αναμένεται τον Μάρτιον του επομένου έτους.

Η Ελλάς είχε ζητήσει εμπάργκο όπλων για την Τουρκία. Ωστόσον, ένας διπλωμάτης της Ε.Ε. εδήλωσε την Τετάρτη: «Η απόφαση των ηγετών δεν θα σχηματοποιηθεί με ακραίο τρόπο, ούτε με τον τρόπο των κατευναστών, ούτε όμως και με εκείνον των ιεράκων».

Εν τω μεταξύ, ο Ερντογκάν ακούστηκε συμβιβαστικός εχθές Τετάρτη, επιδεικνύων ότι είχε συμφιλιωθεί ολοψύχως με την «λελογισμένη» μινιμαλιστική τιμωρία της Ε.Ε.. Είπε, γεμάτος αμφίσημο θράσος και διπροσωπία : «Δεν είναι ποτέ δυνατόν για εμάς να συμβιβαστούμε για τις θαλάσσιες διαφορές. Αλλά αν η Ελλάς ενεργεί με πραγματικήν ειλικρίνεια ως γείτονας, θα συνεχίσουμε να είμεθα διαθέσιμοι στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων».

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου, ο οποίος συνηντήθη στην Άγκυρα με τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών Πέτερ Σιτζαρτό, είπε επίσης: «Θέλουμε να βελτιώσουμε τους δεσμούς μας με την Ε.Ε.. Δεν το λέμε αυτό μόνον επειδή υπάρχει σε εξέλιξη σύνοδος κορυφής ή επειδή υπάρχουν κυρώσεις .. . στην ημερήσια διάταξη».

Το επιμύθιον της δολιότητος ετέθη σε πλέον άτακτο γλώσσα από τον Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογκάν που εδήλωσε στον τουρκικό τύπο : «Η γλώσσα των κυρώσεων της Ε.Ε. οφείλεται σε ρατσιστές και φασίστες στην Ευρώπη και η χρήση μιας τέτοιας γλώσσας αποτελεί μιαν έκλειψη του νου».

Στην περίοδο αυτή εξελίσσονται άθλια παιχνίδια εις βάρος του Ελληνισμού στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Οι «ανεκτικές» Βρυξέλλες σιωπηρώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα Ερντογκάν, με την Αθήνα να παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις ως παραπληγικός θεατής. Μάλιστα εφθάσαμε στο φρικώδες σημείον η Ε.Ε. να υπονομεύει την Θράκη μας. Όλα αυτά την στιγμή που ο Τούρκος εμπειρογνώμων του «Βαλκανικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών» (RUBASAM - Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi) Χασάν Εζκάν, αφού ετόνισεν εμφατικώς την βαρύνουσα στρατηγική σημασία της Δυτικής Θράκης για την Τουρκία, υπεγράμμισε τις «αδικίες» που διαπράττει η Ελλάς εναντίον των “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης, καθώς και την απερίσκεπτη στάση της Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ε.Ε., μαζί με τις «στρατιωτικές δραστηριότητες των αντιτουρκικών (!) …. ΗΠΑ».

Ουσιαστικώς ο Τούρκος ειδικός προπαρασκευάζει το έδαφος της επανόδου των Ασιατών, μας προετοιμάζει “προπαγανδίζων” ότι παρά τα δικαιώματα και την αυτονομία των “Μουσουλμάνων” της Δυτικής Θράκης με την Συνθήκη της Λωζάννης, η Ελλάς ασκεί «ρατσιστικές και σκληρές πολιτικές, αποπειρωμένη να μειώσει τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα τους !» Εν ολίγοις, αντιμετωπίζουμε έναν άρρητο και ιδιότυπο, αλλά προφανή συντονισμό Ε.Ε. και Τουρκίας κατά της Θράκης μας!

Καθώς εκορυφούντο οι διαδικασίες στο εσωτερικόν της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ένωση να ασχοληθεί πλέον σοβαρά με το «Τουρκικό Πρόβλημα» και να επανακαθορίσει το πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων, δεν ήσαν μόνον κάποιες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία που υποστηρίζουν την πολιτική του κατευνασμού των βουλιμικών μας γειτόνων, αλλά και διάφοροι κορυφαίοι κοινοτικοί παράγοντες με πρώτο τον Ισπανό σοσιαλιστή Ζοζέπ Μπορέλ, «Ύπατο Εκπρόσωπο της Ενώσεως για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας» οι οποίοι παίζουν άθλια παιγνίδια εις βάρος της Ελλάδος.

Ενώ ο κύριος Μπορέλ έχει μετέλθει κάθε τρόπο από το θέρος και ένθεν, προκειμένου η Ε.Ε. να «καταπιεί» όχι μόνον τις προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και εναντίον της ιδίας της Ε.Ε., προέβη σε μια κίνηση που πράγματι υπερβαίνει κάθε όριο ενδοτισμού.

Συμφώνως προς πληροφορίες πολυπλεύρων πηγών, κατά τις επαφές του με την πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντε Λάϊεν, ο κύριος Μπορέλ προέτεινε την αναζήτηση προσφόρων «ανταλλαγμάτων» και «δώρων» στον Ερντογκάν, προκειμένου ο νεο-Οθωμανός ηγέτης να επιδείξει εν τέλει την ευαρέσκειά του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ αυτών των προσφορών ο «γλυκύς» σοσιαλιστής Μπορέλ εθεώρησεν ότι πρέπει να είναι και συναινετικές κινήσεις της Ελλάδος στην Θράκη.

Ειδικότερον, ο Μπορέλ ομίλησε για την «ικανοποίηση των αιτημάτων» που υπάρχουν και των θεμάτων που εγείρονται από την Τουρκία για τα «μειονοτικά σχολεία στη Θράκη» ! Ήτοι, ο εν λόγω κορυφαίος κοινοτικός αξιωματούχος αντί να ασχοληθεί με την εντολή του προς αναζήτηση τρόπων πιέσεως της Τουρκίας ώστε να σταματήσει τις απειλές και τους εκβιασμούς εναντίον κρατών - μελών και της ιδίας της ΕυρωπαΊκής Ενώσεως, αντί να ασχοληθεί με την θρηνητική και όζουσα κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία, τις συνεχιζόμενες προφανείς παραβιάσεις των κανόνων της «Τελωνειακής Ενώσεως», καθώς και την συστηματική εργαλειοποίηση του προσφυγικού ζητήματος εκ μέρους της Αγκύρας, επιχειρεί να ικανοποιήσει τις παράνομες αξιώσεις του Τούρκου προεδροσουλτάνου εις βάρος κράτους – μέλους, μάλιστα δε αναμειγνυόμενος σε εσωτερικές υποθέσεις του.

Επιπλέον η στάση και η εν γένει συμπεριφορά του εν λόγω Μπορέλ αποτυπώνει εν πολλοίς και το αρνητικό, ανθελληνικό κλίμα που υπάρχει στο όλο γραφειοκρατικό πλέγμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είναι προθυμοτάτη να διαμορφώσει και να επιβάλει κυρώσεις, αλλά κατά της Λευκορωσίας, της Βενεζουέλας ή ….. της Βορείου Κορέας. Τουναντίον υπάρχει προδήλως απόλυτος απροθυμία να αντιμετωπισθεί το «Τουρκικό Ζήτημα», τοποθετούμενο μόνον ευμενώς σε πλήρη συναρμογή προς τον ρυθμόν που ορίζει η καγκελάριος Μέρκελ και τα εν προκειμένω ενεργούμενά της, η Ρώμη και η Μαδρίτη.

Κατά την διάρκειαν των διαβουλεύσεων εν όψει της Συνόδου Κορυφής, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εδέχθησαν να συζητήσουν την Κυπριακή πρόταση περί προσθήκης ολίγων επιπλέον ατόμων στον κατάλογο των κυρώσεων για παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ. Όμως ισχυρίσθησαν ότι «δεν είναι δυνατόν» να γίνει επέκταση του καταλόγου και για άτομα και εταιρίες που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς «πρόκειται για διεκδικουμένη μη οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα». Όλοι μας βεβαίως γνωρίζουμε ποία χώρα διεκδικεί την ελληνικήν υφαλοκρηπίδα.

Απλούστατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αθωώνει κατ΄ουσίαν την Τουρκία για τα πεπραγμένα των τελευταίων μηνών με το Oruc Reis και τροφοδοτεί την κλιμακουμένη νεο-Οθωμανική της φρενίτιδα, ωσάν να υπάρχει σχέδιον μισελληνικού ρεβανσισμού των στεππογενών γειτόνων μας επ’ ευκαρία της επερχομένης διακοσιοετηρίδος από την Εθνεγερσία μας του 1821. Οψόμεθα !

Α. Κωνσταντίνου

Πηγή: http://akmep.info/page115.html

Mοιραστείτε το 

Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα.
Ναπολέων

2020 copyright istos.net.gr