Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Ας ξεκινήσουμε την ανάλυση μας με μερικά αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

Πρώτον, περίπου επί 40 χρόνια οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιτίθενται στο ιρανικό έδαφος μέσω μυστικών επιχειρήσεων. Δεύτερον, το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης δεν έχει στρατιωτική συνιστώσα, αυτό έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα από τις εκθέσεις της IAEA (International Atomic Energy Agency).
Τρίτον, σύμφωνα με εκθέσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, «δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις ότι το Ιράν έχει καταβάλει οποιαδήποτε προσπάθεια για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι των, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, δεν ήταν σε θέση να βρουν αδιάψευστα στοιχεία για ένα συνεχιζόμενο κρυφό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων».
Τέταρτον, τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης προωθούν επί δεκαετίες τον μύθο της ιρανικής απειλής, ενώ σιωπούν για το πυρηνικό, βιολογικό και χημικό οπλοστάσιο του Ισραήλ.

Προ ολίγων ημερών οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ δολοφόνησαν κατ’ εντολή των Αμερικανοσιωνιστών τον κορυφαίο Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα Μοχσέν Φακριζαντέχ με την προφανή ελπίδα ότι αυτή η ενέργεια θα προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο στην Μέση Ανατολή, έναν πόλεμο από τον οποίο ελπίζουν να αναδιατάξουν την γεωπολιτική επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στην ευρύτερη περιοχή.

Η Τεχεράνη μέχρι στιγμής έχει αντιδράσει ψύχραιμα, αν και έχει υποσχεθεί αντίποινα. Προκύπτει βέβαια το ερώτημα, αν οι Ιρανοί μπορούν να αντιδράσουν με αντίποινα και να τιμωρήσουν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, δηλαδή να κάνουν αυτό ακριβώς που θέλουν να επιτύχουν οι Αμερικανοσιωνιστές. Προφανώς οι Ιρανοί μπορούν να καταφέρουν σοβαρά πλήγματα εναντίον ισραηλινών και αμερικανικών βάσεων στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Αραβικής Χερσονήσου, δίνοντας έτσι στην αμερικανοσιωνιστική «αυτοκρατορία» ένα πρόσχημα πολέμου ή τουλάχιστον πρόσχημα για ένα χτύπημα εναντίον σημαντικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράν.

Ένεκα αυτού είναι βέβαιο ότι το Ιράν δεν θα αντιδράσει άμεσα τιμωρητικά, δεν θα προσφέρει δηλαδή στους Αμερικανοσιωνιστές το πρόσχημα που χρειάζονται. Στην πραγματικότητα το Ιράν θα αντιδράσει με το σκεπτικό «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο». Για την Τεχεράνη θα ήταν εντελώς παράλογο και αντιπαραγωγικό να κάνει ακριβώς αυτό που επιθυμούν οι Αμερικανοσιωνιστές, γνωρίζοντας μάλιστα ότι το τρέχον και μελλοντικό πολιτικό χάος στις ΗΠΑ συνηγορεί υπέρ των συμφερόντων του Ιράν και των συμμάχων του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Αραβικής Χερσονήσου.

Το Ιράν έχει πληθώρα επιλογών για να αντιδράσει, είναι βέβαιο ότι θα ανταποδώσει την δολοφονία του Φακριζαντέχ. Αλλά πιστεύουμε ότι τα αντίποινα θα εξυπηρετηθούν με ασύμμετρο τρόπο, κάτι που δεν έχει σχέση με αδυναμία ή φόβο, αλλά επειδή οι Ιρανοί έχουν αποδείξει ότι είναι εξαιρετικοί γεωστρατηγικοί παίκτες στην παγκόσμια σκακιέρα.

Γ. Λιναρδής


Mοιραστείτε το 

Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα.
Ναπολέων

2020 copyright istos.net.gr