Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι δημοκρατικοί προσπαθούν να πείσουν τους Αμερικανούς
ότι υπερψήφισαν την λαθρομετανάστευση

Πίσω στον Νοέμβριο του 2016 μια ιδιαίτερα προβεβλημένη προεκλογική υπόσχεση της καμπάνιας του Ντόναλντ Τράμπ ήταν η δημιουργία ενός τείχους κατά της συνοριακής γραμμής ΗΠΑ-Μεξικό. Ουσιαστικά ο κύριος στόχος εκείνης της εξαγγελίας ήταν η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης από όλη την Λατινική Αμερική προς τις ΗΠΑ που στερούσε θέσεις εργασίας σε αμερικανούς πολίτες και επιβάρυνε το ασφαλιστικό σύστημα, δηλαδή το νοσοκομειακό και συνταξιοδοτικό κόστος. Παράλληλα αυτός ο έλεγχος της λαθρομετανάστευσης θα μείωνε το ποσό του συναλλάγματος που εξάγουν ακόμη και σήμερα και κάθε χρόνο οι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες στις πατρίδες τους εις βάρος της αμερικανικής οικονομίας.

Ακόμη ένα σημείο για την αναγκαιότητα εκείνου του φράκτη ήταν ότι οι παράνομοι αλλοδαποί ενισχύουν σημαντικά τον δείκτη εγκληματικότητας στις ΗΠΑ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι έμποροι ναρκωτικών που προσπαθούν καθημερινά να διεισδύσουν τόνους από παράνομες ουσίες στις ΗΠΑ δια μέσου σημείων και υπόγειων τούνελ κατά μήκος της παραμεθορίου Αμερικής-Μεξικού. Άλλο τρανταχτό παράδειγμα είναι οι εγκληματίες από όλη την Λατινική Αμερική που προσπαθούν να κρυφτούν στις ΗΠΑ και να συνεχίσουν εκεί την εγκληματική καριέρα τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι έντονες συζητήσεις που είχαν ανακύψει σχετικά με το θέμα της ανέγερσης αυτού του κωλύματος επικεντρώνονταν στο κόστος του που εμφάνιζε ένα αρχικό προϋπολογισμό της τάξεως των πέντε (5) δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φυσικά τα μεροληπτικά αμερικανικά ΜΜΕ θεωρούσαν τότε ότι ένας πιο ρεαλιστικός προϋπολογισμός θα ανέβαζε το κόστος της κατασκευής στο επίπεδο των δέκα (10) δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Φυσικά τότε πίσω στο 2016 ένα τέτοιο δυσθεώρητο έξοδο ως προεκλογική υπόσχεση ήταν αρχικά δύσκολο να υιοθετηθεί από το αμερικανικό εκλογικό σώμα. Όμως σήμερα γνωρίζουμε ότι τελικά ο Τραμπ είχε τότε εκλεχθεί ως Πρόεδρος των ΗΠΑ και κινήσεις για την δημιουργία εκείνου του φράγματος προχώρησαν σε αρκετό βαθμό. Άλλωστε το κέντρο βάρους του ελέγχου της λαθρομετανάστευσης δεν ήταν στο κόστος του φράκτη αλλά τα οφέλη στους αμερικανούς πολίτες, από την εσωτερική ασφάλεια και την οικονομία έως το ασφαλιστικό σύστημα και την νοσοκομειακή περίθαλψη.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Τράμπ και στην προηγούμενη αλλά και στην τωρινή προεκλογική του εκστρατεία προωθούσε δυναμικά την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Αντιθέτως το Δημοκρατικό Κόμμα δήλωνε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα αποκαθιστούσε μια πλειάδα νομοσχεδίων που θα ωφελούσαν το διεθνισμό, από το κτύπημα του πλεονεκτήματος των αμερικανικών εταιριών & ελεύθερων επαγγελματιών έως την προώθηση της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης.

Εν κατακλείδι στις πρόσφατες εκλογές του Νοεμβρίου 2020 το Δημοκρατικό Κόμμα προεκλογικά υποσχέθηκε το τέλος των πλεονεκτημάτων των αμερικανών πολιτών στην ίδια την πατρίδα τους από την φορολογία έως τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης και σήμερα μετεκλογικώς προσπαθεί να πείσει ότι οι αμερικάνοι πολίτες υπερψήφισαν την κατάργηση των πλεονεκτημάτων που είχε προωθήσει η κυβέρνηση Τραμπ?


Δημήτρης Κανελλόπουλος 

Mοιραστείτε το 

Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα.
Ναπολέων

2020 copyright istos.net.gr