Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ - ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Πολύ πρόσφατα αναδημοσιεύθηκε στον Ι.Σ.Τ.Ο.  άρθρο, που καταδείκνυε τις σχέσεις των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας με την Τουρκία.

Κάποιοι επιλέγουν να μην δίνουν σημασία σε τέτοιες ιδιόμορφες συσχετίσεις... Πολύ κακώς!

Ιδού κι άλλα παραδείγματα, που υπογραμμίζουν ότι η Τουρκία εργάζεται με σύνεση και συνέπεια για την επικράτησή της:

Αυτές τις ημέρες, στην επικαιρότητα είναι οι επιβολή κυρώσεων στην τουρκία, για την στάση της στο διεθνές πολιτικό προσκήνιο.

Η χώρα που μέσω της διπλωματίας της, πιέζει να μην επιβληθούν κυρώσεις και πιέζει επίμονα και με πολύπλευρες δράσεις, είναι κυρίως η Βρετανία. Εντελώς τυχαία, επικεφαλής του Foreign Office για αυτές τις ενέργειες είναι ο ινδικής καταγωγής Βρετανός Ajay Sharma.
O Sharma είναι μουσουλμάνος, έχει σπουδάσει τα τουρκικά (όπως γράφει στο βιογραφικό του) και έχει τοποθετηθεί σε υψηλές θέσεις στο παρελθόν στην τουρκία 1997-2000 και 2003-2005.
Προώθησε το σχέδιο Ανάν και πριν τοποθετηθεί στο Λονδίνο σε ανώτερη θέση, ήταν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 Πρεσβευτής στο Κατάρ.
Το Κατάρ που επανειλημμένως επενδύει πολλά δισεκατομμύρια, για να στηρίξει την τουρκική λίρα.

Μια άλλη περίπτωση εκλεκτικών πολιτικών συγγενειών, είναι ο Matthew Bryza, που πρόσφατα δήλωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το Καστελόριζο».
Ο Matthew Bryza είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του State department (τοποθετημένος σε Πολωνία και Μόσχα) βοηθός του Πρεσβευτή υπευθύνου για τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία αλλά και του Γραμματέα για την ενεργειακή διπλωματία στην Κασπία και τέλος Πρεσβευτής στο Αζερμπαϊτζάν μέχρι και το 2011.

Ήταν ο κύριος αρχιτέκτονας της αποτυχίας του Southstream αγωγού και της επιτυχίας της συμφωνίας Ελλάδος Αζερμπαϊτζάν για τον TAP αγωγό, για τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά δέχτηκε να περάσει από την Ελλάδα χωρίς κανένα αντίτιμο!

Όλως τυχαίως, ο Matthew Bryza είναι παντρεμένος με τουρκάλα, δηλώνει μόνιμη κατοικία στην τουρκία, είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Turcas Petrol αλλά και της NEQSOL holdings, εταιρίας ενεργείας και τηλεπικοινωνιών του Αζερμπαϊτζάν.
Στους πολιτικούς κύκλους των Δημοκρατικών της Washington, θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετάσχει στην νέα κυβέρνηση Biden.

Βλέπετε λοιπόν ότι, η τουρκία χτίζει σχέσεις και επενδύει σε άτομα της πολιτικής και διπλωματίας αλλά και των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Είναι μια επιτυχημένη τακτική των τούρκων, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα κερδοφόρα, από την αντίστοιχη παντελή έλλειψη αντίστοιχων ενεργειών της Ελλάδος. 

Κρίτων

Μοιραστείτε το στο Twitter !

Στην πολιτική ζωή πρέπει να είσαι επιθετικός. Όταν κάποιος αμύνεται, έχει ήδη χάσει.
Φρανσουά Μιττεράν

2020 copyright istos.net.gr