Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«THE GREAT RESET»:
ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του World Economic Forum (WEF, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) παγκόσμιοι ηγέτες και εκπρόσωποι της παγκόσμιας πλουτοκρατίας από το ΔΝΤ, τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία και υπερεθνικών-πολυεθνικών εταιριών συζήτησαν και ανακοίνωσαν ένα σχέδιο για την «μεγάλη επαναφορά» (Great Reset) της παγκόσμιας ανάπτυξης και οικονομίας.

Ο σκοπός της «μεγάλης επαναφοράς» είναι να χρησιμοποιηθεί η επιδημία του κορωναϊού ως δικαιολογία και ως ευκαιρία για να αναθεωρηθεί στο σύνολο της η παγκόσμια οικονομία, ώστε να γίνει ο κόσμος πιο «δίκαιος».
Ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του WEF Klaus Schwab δήλωσε ότι «ο κόσμος πρέπει να δράσει από κοινού και γρήγορα για να αναδιοργανώσει όλες τις πτυχές των κοινωνιών και των οικονομιών μας, από την εκπαίδευση έως τις κοινωνικές συμβάσεις και τις συνθήκες εργασίας. Κάθε χώρα πρέπει να συμμετάσχει και κάθε βιομηχανία πρέπει να μεταμορφωθεί. Εν ολίγοις χρειαζόμαστε μια ολική επαναφορά του καπιταλισμού».

Ο Klaus Schwab δεν ήταν ο μόνος στην τηλεδιάσκεψη που ζήτησε «ολική επαναφορά» του καπιταλισμού.
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, πολλοί από τους οποίους κατέχουν απίστευτα σημαντικές θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς και σε κυβερνήσεις, απαίτησε εκτεταμένες οικονομικές και πολιτικές αλλαγές που ακούγονται εντυπωσιακά παρόμοιες με τους σχεδιασμούς της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

Ο Jennifer Morgan, εκτελεστικός διευθυντής της Greenpeace International, είπε ότι «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα κρίση για να πιέσουμε το κουμπί επαναφοράς και να δημιουργήσουμε μια νέα παγκόσμια τάξη.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει μεγάλη ευθύνη σε αυτή την «επαναφορά» και θα πρέπει να εξετάσει πως θα δημιουργήσει ευημερία για τους ανθρώπους και για την γη».

Η τηλεδιάσκεψη του WEF δεν ήταν το μόνο μέσο στο οποίο ακούστηκαν αυτές οι απόψεις. Τα μέσα μαζικής δικτύωσης και ενημέρωσης «βομβαρδίζουν» κυριολεκτικά το τελευταίο διάστημα το κοινό με προπαγάνδα για την «μεγάλη επαναφορά», η ακροτελεύτια άποψη των περισσοτέρων εξ αυτών είναι ότι η «μεγάλη επαναφορά» είναι «ένα παράθυρο ευκαιρίας για να διαμορφωθεί η κατάσταση των παγκόσμιων σχέσεων, των προτεραιοτήτων των εθνικών οικονομιών, των προτεραιοτήτων των κοινωνιών, η φύση των επιχειρηματικών μοντέλων και η διαχείριση του παγκόσμιου κοινού».

Με άλλα λόγια το «The Great Reset» είναι ουσιαστικά ένα ενημερωμένο σχέδιο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και σίγουρα θα πρέπει να ηχήσουν οι καμπάνες συναγερμού, καθώς όταν η διεθνής πλουτοκρατία αρχίζει να μιλά για δραματικές αλλαγές στον καπιταλισμό, συνήθως αυτό που εννοεί είναι ότι πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα προς την κατεύθυνση της παγκοσμιοποίησης. Δηλαδή η παγκόσμια πλουτοκρατία σχεδιάζει ως απάντηση στην επιδημία του κορωναϊού ένα σχέδιο για την παγκόσμια διακυβέρνηση κάθε τομέα της ζωής μας.

Οι «παγκοσμιοποιητές» οραματίζονται ένα βιώσιμο μέλλον στο οποίο όλες οι μορφές ανθρώπινης δραστηριότητας θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται πολύ στενά για το «καλό του πλανήτη και της ανθρωπότητας».
Είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι ένα παγκόσμιο σύστημα στο οποίο θα έχουν καταργηθεί τα έθνη είναι το καλύτερο για την ανθρωπότητα, προφανώς και για την διατήρηση της ηγεμονικής πυραμίδας τους.

Σε καιρούς όπως αυτοί που ζούμε, είναι απολύτως επιτακτική ανάγκη να μην εξαπατώμεθα από τις σειρήνες των μέσων μαζικής δικτύωσης και ενημέρωσης, αυτοί που κατέχουν αυτά τα μέσα είναι συνδαιτημόνες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και συνδιαμορφωτές των σχεδίων της Νέας παγκόσμιας Τάξης.

Γ. Λιναρδής

Σημείωση: Το παρόν κείμενο είχε ως «διεγερτικό» την δημοσιευθείσα φωτογραφία από το πρωθυπουργικό γραφείο, όπου σε περίοπτη θέση βρίσκεται το βιβλίο των Klaus Schwab και Thierry Malleret «COVID-19: THE GREAT RESET».

Μοιραστείτε το στο Twitter !

Στην πολιτική ζωή πρέπει να είσαι επιθετικός. Όταν κάποιος αμύνεται, έχει ήδη χάσει.
Φρανσουά Μιττεράν

2020 copyright istos.net.gr