Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

Οι αμερικανικές εκλογές ολοκληρώθηκαν με τον Τραμπ να έχει κερδίσει τις περισσότερες άμεσες ψήφους και τον Μπάιντεν να χρησιμοποιεί αμφιβόλου εγκυρότητας ταχυδρομικές ψήφους για να ξεπεράσει τον αντίπαλο του. Προφανώς η εκλογική διαδικασία θα λήξει με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι ότι τα ΜΜΕ έχουν ήδη επιλέξει τον Μπάιντεν ως πρόεδρο, ενώ ηγέτες του ΝΑΤΟ και της λεγόμενης Δύσης ήδη τον έχουν συγχαρεί για την νίκη του. Πρόκειται περί του ιδίου σεναρίου που είχε παιχθεί πρόσφατα στην Βενεζουέλα με τον Γκουαϊντό, χωρίς όμως επιτυχία. Τα ΜΜΕ διακηρύσσουν κάποιο δεκανίκι της σιωνιστικής πλουτοκρατίας ως πρόεδρο, αυτός επιβεβαιώνεται από ξένες κυβερνήσεις, δημιουργώντας την πραγματικότητα που θέλουν τα αφεντικά του. Είναι προφανές ότι το κόμμα του Μπάιντεν προσελκύοντας ψήφους νεκρών για να κερδίσει στις εκλογές, υποβάθμισε τις ΗΠΑ σε μια «δημοκρατία» επιπέδου μπανανίας.

Ας αναλύσουμε όμως τι εκπροσωπεί ο κάθε υποψήφιος και ποια είναι η σημερινή κατάσταση στις ΗΠΑ:

Ο Τραμπ εκπροσωπεί την εθνική ελίτ, τους κλασσικούς καπιταλιστές που έχουν τα μέσα παραγωγής και την ακίνητη περιουσία τους στις ΗΠΑ, για αυτούς οι ΗΠΑ είναι το σπίτι τους με το οποίο είναι οικονομικά και συναισθηματικά δεμένοι. Αυτή η ελίτ έχει προσωπικό ενδιαφέρον να ακμάζουν οι ΗΠΑ ως κράτος. Προς το συμφέρον αυτής της ελίτ, συνεπακόλουθα και προς το συμφέρον του Αμερικανού εργαζόμενου, ο Τραμπ προσπάθησε να επαναφέρει την εξωτερική ανάθεση της βιομηχανίας από την Κίνα πίσω στις ΗΠΑ. Αυτό ήταν συμπυκνωμένο στο σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again». Ταυτόχρονα ο Τραμπ προτίμησε να απέχουν οι ΗΠΑ από επιθετικούς πολέμους και άλλες περιπέτειες στο εξωτερικό, είναι ο μοναδικός πρόεδρος που δεν ξεκίνησε έναν πόλεμο, ενώ συνεχίζει τις προσπάθειες για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, την Συρία και το Ιράκ. Τουτέστιν τοποθέτησε την ευημερία του αμερικανικού λαού πάνω από τα συμφέροντα του αμερικανοσιωνιστικού ιμπεριαλισμού.

Ο Μπάιντεν εκπροσωπεί την οικονομική ελίτ και τους υπερεθνικούς γίγαντες της τεχνολογίας. Αυτή η ελίτ δεν έχει μέσα παραγωγής στις ΗΠΑ ή έχει πολύ λίγα. Για αυτή την, κατά βάση, σιωνιστική ελίτ οι ΗΠΑ δεν είναι το σπίτι τους, είναι απλώς μια τοποθεσία. Αυτή η ελίτ στέλνει τους Αμερικανούς να πολεμούν στο εξωτερικό και να πεθαίνουν για τα συμφέροντα της, αν αυτό δεν είναι αρκετό τότε μπορούν να μεταφέρουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα σε οποιοδήποτε «φιλόξενο» μέρος του κόσμου. Αυτή η ελίτ διαχειρίζεται το ομοσπονδιακό χρέος των ΗΠΑ και την κεντρική τράπεζα Fed, ένα χρέος που το 2021 θα φτάσει στο δυσθεώρητο ύψος των 30 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπάιντεν εκπροσωπεί επίσης εκείνη την μερίδα των αριστερο-φιλελεύθερων που θέλουν να απανθρωπήσουν όλους εκείνους που δεν συμφωνούν μαζί τους. Στο όνομα του αντιρατσισμού στοχοποιείται με βία το στρατόπεδο των συντηρητικών και πατριωτών Αμερικανών, κάτι που είναι ιδιαίτερα για τις ΗΠΑ πρόδρομος καταστροφής. Μπορεί κανείς να απανθρωπίσει μικρές ή μεγάλες ομάδες πληθυσμού και να προχωρήσει στην καταστροφή αυτών των μικρών ή μεγάλων ομάδων. Αλλά όταν προσπαθήσει να καταστρέψει μια μεγάλη και ανθεκτική ομάδα όπως είναι ο μισός και καλά οπλισμένος πληθυσμός των ΗΠΑ, τότε τα πράγματα μπορούν να οδηγηθούν σε εμφύλια αντιπαράθεση.

Το σενάριο Μπάιντεν ως πρόεδρος θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε τραγικούς κλυδωνισμούς στο εσωτερικό και σε ασταθείς γεωπολιτικές ταλαντεύσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γ. Λιναρδής 

Μοιραστείτε το στο Twitter !

Στην πολιτική ζωή πρέπει να είσαι επιθετικός. Όταν κάποιος αμύνεται, έχει ήδη χάσει.
Φρανσουά Μιττεράν

2020 copyright istos.net.gr