Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Οδεύοντας αναπόδραστα προς το λυκόφως της εποχής ανθρώπου του χρήματος, αναμένονται κατακλυσμιαίες ανατροπές στο ιστορικό γίγνεσθαι των ανοικτών κοινωνιών.
Ανατροπές που συνοδεύονται από χαοτικές καταστάσεις. Το ουσιώδες και συνάμα βέβαιο είναι ότι κάποιοι ηγέτες θα συγκρουστούν για να δημιουργήσουν μία νέα εποχή. Αυτοί οι «κάποιοι» δεν είναι ούτε τυχεροί ούτε ευνοούμενοι.

Αντίθετα θα έχουν βιώσει τις σκληρότερες συνθήκες και θα έχουν υποστεί τις πλέον ψυχοφθόρες δοκιμασίες. Εάν κάποιος ήθελε να αποπειραθεί να σκιαγραφήσει έναν από αυτούς, θα αποτύγχανε εάν δεν διάβαινε τα όρια της μεταφυσικής. Είναι μία διαπίστωση που γίνεται πιο εύκολα κατανοητή παρατηρώντας τους σύγχρονους ανθρώπους. Η συντριπτική πλειοψηφία σπαταλά τη ζωή σε μία βαρετή και μίζερη καθημερινότητα. Λαχταρά την άνεση, τον πλούτο και τη νωχέλεια ενώ φοβάται οτιδήποτε εκτός «κανονικότητας». Ζει και πεθαίνει καθοδηγούμενος έχοντας αντιληφθεί ένα ελάχιστο μέρος του κόσμου. Αυτοί που ξεφεύγουν από τον μαζικό προγραμματισμό διαθέτουν στον ύψιστο βαθμό συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά οφείλουν να αναπτύξουν και όσοι φιλοδοξούν να υπηρετήσουν τις ιδέες που αντιτίθενται στο σημερινό εφιάλτη.

Για να αντισταθεί ο άνθρωπος στο σύγχρονο προγραμματισμένο τρόπο ζωής και να μην χάσει το στίγμα του, πρέπει να αναπτύξει το ένστικτο της επιβίωσης. Πρέπει να μάθει να δρα άμεσα και αδίστακτα όταν απαιτείται η δράση και να προβαίνει σε μη δράση όταν η δράση είναι άσκοπη ή επιζήμια. Η «μη δράση» είναι μία κατάσταση υψηλής εγρήγορσης και ελέγχου του εαυτού μας και όχι μία κατάσταση χαλαρότητας και απάθειας.

Αυτή είναι η πρώτη τεχνική ώστε να ακολουθήσει κανείς το δρόμο της Δύναμης. Το δεύτερο απαραίτητο εργαλείο είναι η ανάπτυξη του κινήτρου της διάκρισης. Η διάκριση έχει δύο επίπεδα εφαρμογής. Εφαρμόζεται στον κόσμο που μας περιβάλλει. Μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα, τα ουσιώδη που μας προωθούν από τα επουσιώδη που μας καθυστερούν. Εφαρμόζεται και στον εαυτό μας. Φροντίζουμε ώστε να μην μας απορροφά το περιβάλλον. Αισθανόμαστε τον εαυτό μας ακέραιο και την εσωτερική μας ενέργεια ανέγγιχτη. Η επιβίωση και η διάκριση αναπτύσσονται με τη βοήθεια της θέλησης. Λέγοντας «θέληση» δεν εννοούμε την επιθυμία, αλλά την δυναμικά ελεγχόμενη βούληση. Η θέληση αναπτύσσεται με καθημερινή εξάσκηση ξεκινώντας από μικρές αποστολές που θέτουμε στον εαυτό μας.

Έχοντας πάρει το δρόμο της Δύναμης, ένας Νέος Άνθρωπος αρχίζει να ξεπροβάλλει. Ο παλιός εαυτός μας, φέροντας τα βάρη της πρότερης ασήμαντης ζωής πρέπει να αποβληθεί. Αυτό γίνεται με το σβήσιμο της προσωπικής ιστορίας. Είναι μία τεχνική που ξεφεύγει από τα σκοπούμενα του παρόντος, απαραίτητη όμως για το δρόμο της Δύναμης. Ο Νέος Άνθρωπος πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι να μάθει να βλέπει. Ορίζουμε το ρήμα «βλέπω» σε πλήρη αντίθεση με το ρήμα «κοιτάζω», συνηθισμένη λειτουργία των σύγχρονων ανθρώπων. Αυτός που «βλέπει» αντιλαμβάνεται ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του κόσμου από αυτό που αποκαλύπτουν οι πέντε αισθήσεις. Διακρίνει τον φίλο από τον καμουφλαρισμένο εχθρό, τις ενεργειακά θετικές από τις ενεργειακά αρνητικές συγκυρίες. Στην πορεία του ανθρώπου της Δύναμης ελλοχεύουν κίνδυνοι και παγίδες. Δεν πρέπει ποτέ να χαθεί ο Δρόμος και το εργαλείο άμυνας είναι η τεχνική της παραφύλαξης.

Ο άνθρωπος της Δύναμης είναι πάντα προετοιμασμένος για το αιφνίδιο, το αναπάντεχο, το απροσδόκητο. Παραφυλάει πρώτιστα τον εαυτό του, τις αδυναμίες που προβάλλουν από το υποσυνείδητο ως επιθυμίες, οκνηρία, πονηρές σκέψεις, αμφιβολίες και κυρίως ως αυτολύπηση. Με την παραφύλαξη εντοπίζει τη μητέρα των κακών σκέψεων και την απομονώνει. Ανεβάζοντας το επίπεδό του μυείται και τελειοποιεί την τεχνική του αθέατου κυνηγού (stalker). Ο αθέατος κυνηγός ποτέ δεν παρουσιάζει τον πραγματικό του εαυτό και ποτέ δεν εκθέτει τις επιδιώξεις του. Προσαρμόζεται στο περιβάλλον και περνά είτε απαρατήρητος είτε ως κάποιος άλλος άνθρωπος.

Σκοπός αυτής της τεχνικής είναι η επαφή με τη Δύναμη. Ως Δύναμη εννοούμε χώρους ή καταστάσεις που μπορούν να γίνουν αγωγοί διαχειρίσιμης ενέργειας. Η ενέργεια για έναν stalker βρίσκεται παντού, αρκεί να διαθέτει τον τρόπο να την αντλήσει. Και για να συμβαίνει αυτό με επιτυχία, ο stalker οφείλει να είναι Προσιτός στη Δύναμη. Αυτή την ιδιότητα την αποκτά με συγκεκριμένες πράξεις – αποστολές, καθώς και νόμους που θέτει ο ίδιος στον εαυτό του. Από ένα τέτοιο τρόπο ζωής θα ξεπροβάλει ένας ηγέτης – πολεμιστής, έτοιμος να καταδείξει το ιστορικό πεπρωμένο της Φυλής του.

Το παρόν κείμενο δεν είναι μέθοδος ούτε ολοκληρωμένος κανόνας. Είναι μία ματιά, ένα μικρό παράθυρο σε ένα περιπετειώδη, ενδιαφέροντα και διευρυμένο κόσμο που ενώ βρίσκεται γύρω μας, από ελάχιστους γίνεται αντιληπτός. 

Πολεμοκράτης

tweet
Insta
Tiktok