Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ

Κλιμάκωση στην κρίση με την Ρωσία, φέρνει το νέο «master plan» των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ.
Δυστυχώς, οι συνεχείς αποτυχίες της παρωχημένης συμμαχίας, δεν δίδαξαν τίποτε τους ιθύνοντες. Κανένας προβληματισμός δεν φαίνεται να τους έχει αγγίξει. Αντίθετα, βουτούν το κεφάλι στην άμμο και συνεχίζουν σε μιαν αδιέξοδη πορεία, αυτή της φανταστικής Ρωσικής απειλής. Αν βέβαια έκαναν το αντίθετο, θα παραδεχόντουσαν ότι δεν έχουν λόγω ύπαρξης και είναι πολλά τα χρήματα που διαχειρίζονται…

Οι υπουργοί Αμύνης των χωρών του ΝΑΤΟ, συναντήθηκαν και συζήτησαν ένα «master plan» το οποίο αφορά την αντιμετώπιση Ρωσικών στρατιωτικών επιθέσεων στην Ανατολική Ευρώπη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο αυτό «master plan» το οποίο παραμένει εμπιστευτικό, περιλαμβάνει στρατηγική για την αντιμετώπιση ταυτόχρονων επιθέσεων στις περιοχές της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, με σενάρια για επιθέσεις ακόμη και με πυρηνικά όπλα, κυβερνοεπιθέσεις και διαστημικές απειλές.

Ταυτόχρονα, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ τονίζουν ότι δεν πιστεύουν ότι επίκειται σύντομα ρωσική επίθεση, αλλά σημειώνουν ότι οποιαδήποτε επιτυχής αποτροπή πιθανών επιθέσεων απαιτεί προσεκτική στρατηγική, ειδικά εν όψει της ανάπτυξης προηγμένων οπλικών συστημάτων από τη Μόσχα και της συγκέντρωσης στρατευμάτων κοντά στα σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους.

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, και πρόεδρος του κόμματος (CDU) των Χριστιανοδημοκρατών, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, εξήγησε ότι "αυτός είναι ο τρόπος αποτροπής".
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ σημείωσε επίσης ότι το «master plan» προσαρμόζεται για να ληφθεί υπόψη η τρέχουσα συμπεριφορά της Ρωσίας. "Βλέπουμε παραβιάσεις ιδιαίτερα του εναέριου χώρου πάνω από τα κράτη της Βαλτικής, αλλά και αυξανόμενες εισβολές πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα", ανέφερε.
Η Καρενμπάουερ ανέφερε ακόμη, ότι "η Ε.Ε. πρέπει να σοβαρευτεί και να ξεχάσει κάθε σχέδιο αυτόνομης στρατιωτικής συνεργασίας που δεν θα περιλαμβάνει δηλαδή, τις ΗΠΑ" !!!

Καμία εντύπωση δεν μας κάνει βέβαια, η θέση της Γερμανίδας υπουργού, αφού είναι πασιφανές ότι η Γερμανία αποτελεί την 5η φάλαγγα των ΗΠΑ εντός της Ε.Ε.

Η Μόσχα επιμένει ότι δεν έχει επιθετικές προθέσεις, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία είναι αυτή που έχει απειληθεί από πρόσφατες αναπτύξεις στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Ρουμανία, καθώς επίσης σχέδια για κατασκευή συστημάτων πυραυλικής άμυνας σε αυτές τις χώρες.

Γεγονός ωστόσο παραμένει ότι, οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με τη Μόσχα να έχει αποσύρει τους διπλωμάτες της από τα κεντρικά γραφεία της συμμαχίας στις Βρυξέλλες και να έχει διατάξει διπλωμάτες του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στη Ρωσία να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το νέο αυτό «master plan» πάντως, επιβεβαιώνει την εστίαση της ΝΑΤΟικής συμμαχίας στη Ρωσία ως βασική απειλή. Η λογική αυτή είναι σαφώς ξεπερασμένη και αντίθετη με τα συμφέροντα της Ευρώπης. Το ΝΑΤΟ αποτελεί πλέον μια βασική τροχοπέδη, που στερεί από την Ευρωπαϊκή ήπειρο από έναν δυνητικά σημαντικό σύμμαχο και εμπορικό εταίρο, 

Κρίτων

Μοιραστείτε το στο Twitter !

Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές.
Διονύσιος Σολωμός

2020 copyright istos.net.gr