Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΣΑΡΟΥΧΙ

Προσπαθώ, ειλικρινώς σας λέω, προσπαθώ πολύ, να είμαι ηπίων τόνων και να μην αφήνω το θυμικό μου να επεμβαίνει στα άρθρα μου. Όμως υπάρχουν και κάποια όρια. Όταν ξεπεραστούν, τότε είναι πλέον θέμα Τιμής να μην σιωπάς αλλά να απαντάς στην προσβολή, διότι όπως έγραφε ο Καζαντζάκης, «όταν δειλιάζεις, ντροπιάζεις όλες τις προηγούμενες γενιές».

Διαβάσαμε στην ΕΣΤΙΑ ένα πρωτοσέλιδο άρθρο που ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας λέει ότι η κα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζητά για να κοιμάται ανενόχλητη, να μην κάνουν θόρυβο τα τσαρούχια των Ευζώνων!

Πραγματικά ελπίζω και εύχομαι, να είναι λανθασμένη η είδηση. Ελπίζω η συνήθως έγκριτη εφημερίδα, να έχει κάνει λάθος. Όσο κι αν θεωρώ τον εαυτό μου «ψαγμένο» επί των δρωμένων στην σύγχρονη ελληνική πολιτική σκηνή, θέλω να μην πιστέψω κάτι τέτοιο. Δυστυχώς πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει μια τέτοια πληροφορία. Και στις 10 Φεβρουαρίου η ιστοσελίδα attikanea.info είχε δημοσιεύσει μιαν είδηση, που επίσης δεν ξέρουμε αν αληθεύει, σύμφωνα με την οποία τα τσαρούχια "προκαλούν ανατριχίλα" στην κα Πρόεδρο...

Η κα Πρόεδρος, δεν χαίρει της υποστηρίξεως μου. Δεν πίστεψα από την αρχή ότι ήταν ικανή επιλογή για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Αλλά ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συζητούσαμε σήμερα, μια τέτοια μεγάλη, υπέρμετρη και ασύμμετρη, τεραστίων διαστάσεων, γιγαντιαία και αδιανόητη, αστοχία της.

Νόμιζα ότι έχει το βασικό πολιτικό υπόβαθρο για να αντιλαμβάνεται τα απαραίτητα, ώστε να είναι μια μέτρια Πρόεδρος, αφού δεν πίστευα ότι θα ήταν μια καλή Πρόεδρος.  Όμως δυστυχώς, φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνεται τα απαραίτητα.

Με πολύ καλοπροαίρετη διάθεση και χωρίς καμία αιχμή ειρωνείας ή προσβολής, στο πρόσωπο ή τον θώκο της κας Προέδρου, με ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ο όρκος μου στο Σύνταγμα ως εφέδρου υπαξιωματικού και ΟΦΕΙΛΩ ως Έλλην Πολίτης να υπογραμμίσω τα κάτωθι :

Πρώτον:
η συντομογραφία που συνήθως χρησιμοποιούμε όλοι μας «ΠτΔ» είναι εσφαλμένη! Ο Πρόεδρος ή η Πρόεδρος, δεν είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Δημοκρατίας. Αυτή είναι η επίσημη ονομασία του Κράτους.

Δεύτερον:
δεν θα υπήρχε (και δεν θα υπάρχει στο μέλλον) Ελληνική Δημοκρατία, αν ο Ανθός της δεν είχε ποτισθεί με το Αίμα χιλιάδων αγνώστων (και γνωστών) ηρώων, μαρτύρων, πεσόντων, από την αιμορραγία του Ανθού της Ελληνικής Φυλής, σε εκατοντάδες μάχες για την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη, την Δόξα και το Μεγαλείο της Πατρίδος.

Τρίτον:
Οι Εύζωνες, χτυπούν το τσαρούχι στην γη, για να μεταφέρουν με υπέροχο, βαθιά συγκινητικό και μεταφυσικό τρόπο, τον ήχο της Ύπαρξης κι Επιβίωσης του Έθνους, σε όλους εκείνους τους πεσόντες. Για να τους πουν ευχαριστώ, εκ μέρους ΟΛΩΝ ΜΑΣ, και να τους δείξουν ότι η θυσία τους δεν πήγε χαμένη.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, νομίζω ότι κανείς Έλληνας και καμία Ελληνίδα δεν πρέπει να αφήνει μιαν ανθρώπινη ανάγκη, όπως αυτή του ύπνου, να γίνεται εμπόδιο στην διαχρονική αφύπνιση των πεσόντων προγόνων για την ευημερία της Ελλάδος.

Όποιος όμως, ανθρωπίνως τέλος πάντων, πραγματικά ενοχλείται, μπορεί να βάλει ωτασπίδες, μπορεί να πάρει ένα υπνωτικό χάπι, ή αν τίποτε από αυτά δεν βοηθά, μπορεί να παραιτηθεί και να αποσυρθεί, πολύ-πολύ μακριά από την Πλατεία Συντάγματος ώστε να βρει την ησυχία του. Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν, να είναι Πρόεδρος. Είναι μια εθελοντική υπηρεσία, με εξαιρετικές παροχές και αμοιβές.

Όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμίδος εξουσίας στην χώρα και δηλώσει ευθαρσώς, ότι «αυτό κυρίες και κύριοι, δεν κάνει για εμένα, εγώ προτιμώ έναν καλό και ήσυχο ύπνο» σας λέγω ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΑ ότι θα έχει την εκτίμησή μου.

Δεν είναι αποδεκτό όμως, τουλάχιστον από εμένα, απόγονο ενός παππού που ενώ ζούσε στην Αμερική, αγόρασε ένα όπλο, μπήκε σε καράβι επιστροφής για την Ελλάδα, και πολέμησε ως Εύζωνας στην Μικρασιατική Εκστρατεία, απελευθέρωσης των Πατρώων εδαφών και Ελληνικών πληθυσμών, δεν είναι αποδεκτό σας λέω, να μαθαίνω πως κάποιος Πρόεδρος της χώρας σήμερα, για την οποία ο Εύζωνας παππούς μου, δέχθηκε τρεις τούρκικες σπαθιές στο κορμί του, ενοχλείται από το τσαρούχι του!

Η απαίτηση της κας Προέδρου είναι βαθιά λυπηρή.
Η μηδενική αντίδραση όμως του Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς είναι δραματική. Περίμενα την αγανακτισμένη, αλλά τιμητική, παραίτησή του. Φαίνεται όμως, ότι κάποιοι σήμερα, μπερδεύουν την φουστανέλα με την φούστα.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι οι Έλληνες, για ένα μόνο πράγμα δεν έχουν ανοχή. Για την προσβλητική έπαρση.
Με αυτό το κίνητρο, γονατίσαμε αυτοκρατορίες, ξανά και ξανά.

Ας διαβάσουν λοιπόν, όσοι χρειάζονται, και λίγη ιστορία. Φτάνει με το «Κλικ» και την «Vogue».

Κρίτων


Μοιραστείτε το στο Twitter !


"Αν κάποιος μάθει καλά Ελληνικά, μπορεί να βρει σχεδόν ολόκληρη την ποίηση στον Όμηρο" Ezra Pound


2021 copyright istos.net.gr