Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Θέματα Γεωπολιτικής - Εξωτερικής πολιτικής

FALSE FLAG Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΝΑΒΑΛΝΙ;

Στις περισσότερες ποινικές υποθέσεις όταν αποκαλύπτεται το κίνητρο σύντομα ταυτοποιείται και ο δράστης. Και όπως πάντα, το ερώτημα «ποιος ωφελείται» αποτελεί έναν αξιόπιστο οδηγό για μια έρευνα.
Η Δύση και κυρίως οι γερμανικές και βρετανικές αρχές κατηγορούν την ρωσική κυβέρνηση ότι δηλητηρίασε τον αντικαθεστωτικό Αλεξέι Ναβάλνι (αντικαθεστωτικός και όχι «ηγέτης» της αντιπολίτευσης όπως ισχυρίζονται τα περισσότερα δυτικά ΜΜΕ) με θανατηφόρα νευροτοξίνη του τύπου Νόβιτσοκ. Ας βάλουμε όμως τα γεγονότα στην σωστή τους σειρά. ..

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο Ερντογάν πρόσφατα κήρυξε μια «νέα εποχή» για το τουρκικό έθνος, μια εποχή που είναι άμεσα επικαλυπτόμενη με το στρατιωτικο-πολιτικό δόγμα «γαλάζια πατρίδα». Ο Ερντογάν επιθυμεί μια Τουρκία που θα έχει ως πρότυπο την πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η επιθυμία του αυτή έγινε διάπλατα ορατή από την συμμετοχή της Άγκυρας στην αμερικανο-νατοϊκή εκστρατεία στην Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ

Προ τριών και πλέον ετών στον εθνικιστικό χώρο είχε κυκλοφορήσει πόνημα του Γ. Λιναρδή με τίτλο «ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ». Ακολούθως παραθέτουμε άνευ πρόσθετων σχολίων αποσπάσματα από το κεφ. 28 «ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» και κεφ. 29 «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ» του πονήματος.

O ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Επί αιώνες η Κεντρική Ασία ήταν πασίγνωστη για την έλλειψη συνδεσιμότητας μεταξύ των χωρών της. Οι αυτοκινητόδρομοι, οι σιδηρόδρομοι και οι αγωγοί ενέργειας κατευθύνονταν αποκλειστικά βόρεια προς τον πυρήνα του ρωσικού εδάφους. Η γεωγραφία σαφώς περιόρισε την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων, βέβαιο είναι ότι κάποιες διαδρομές αν και...

Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά προτιμώ να τον κάνω νωρίτερα παρά αργότερα.
Ναπολέων

2020 copyright istos.net.gr